Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kućni ljubimci
Na plivanje idite zajedno s vašim psom
Objavljeno: 07.04.2012. 22:11  
Kućni ljubimvi: Boravak na moru
Kućni ljubimvi: Boravak na moru

Odlučili ste provesti godišnji odmor ili nekoliko vikenda na moru, svakako u krugu svoje obitelji, ali ne želite isključiti ni vašeg kućnog ljubimca.


Napisala; Marga Domes – Čamagajevac, dr. vet. med.


Smještaj

Kod rezervacije smještaja raspitajte se primaju li i kućne ljubimce odnosno pse, tako da pri dolasku na odredište bude sve u redu i da se početak godišnjeg odmora ne pretvori u noćnu moru.

Put

Na put bi se trebalo krenuti po noći ili rano ujutro da se izbjegnu velike vrućine, a put treba prekinuti jedan do dva puta da se vaš kućni ljubimac malo prošeće i obavi svoje fiziološke potrebe.

Prvi dodir s morem

Pri dolasku na odredište psa treba provesti po novom području, da sve upozna i prilagodi se. Ako je vašem psu to prvi kontakt s morem, pustite ga da se sam upozna s tom „velikom barom“. Najvjerojatnije će ga začuditi i iznenaditi valovi, koje će pokušati uhvatiti ili će lajati na njih. Pustite ga da sam uđe u vodu, a ne možete ga ni spriječiti da popije malo mora. Ubrzo će shvatiti da to nije baš nešto ukusno i odustati će od daljnjeg pijenja. „Kušanje“ morske vode može dovesti do probavnih smetnji (povraćanje i proljev), no to je prolazno, ne treba odmah ići veterinaru. Najbolje je provesti post od 24 sata i sve će doći na svoje mjesto.

Kupanje i boravak na plaži

Na plivanje idite zajedno s vašim psom, ali vodite uvijek računa o tome da ne smetate drugim kupačima, jer neki ljudi se boje psa, a neki opet ne odobravaju njihovo prisustvo na plaži. Na samoj plaći potražite mjesto u hladu tako da tu vaš pas može nesmetano odspavati, jer spavanje na suncu može biti pogubno za psa tj. može doći do sunčanice koja je vrlo opasna. Morate imati uvijek dosta vode za piće koju ponudite psu iz njegove posudice.

Šetnje

Šetnju uz more obavljati rano ujutro i predvečer a nikako u podne. Pri večernjim šetnjama možete sjesti i u neki kafić koji dopušta prisustvo psima, ali psu nemojte davati sladoled ni alkoholna pića.

Njega dlake i kože

Svaku večer treba psa isprati obično vodom da se ispere sol iz krzna i s kože, jer u protivnom sol može izritirati kožu, te može doći do ekcema i ozbiljnih problema. Na godišnjem nemojte zanemariti i redovno češljanje i četkanje.

Kukci

Na jedno ne smijemo zaboraviti ni na godišnjem odmoru, a to su insketi – buhe, krpelji, komarci od kojih treba zaštititi kućnog ljubimca da bi ostao zdrav i na miru proveo dane odmora.

Bioenergija i kućni ljubimci

Kućnim ljubimcima se može pomoći bionergetskim terapijama po metodi Zdenka Domančića!


  isprintaj članak