Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Cvjetača (karfiol) je vrlo ukusno jelo
Objavljeno: 06.09.2016. 16:11  
Kuhana cvjetača
Kuhana cvjetača

Kuhana cvjetača


Potrebno je:

srednje velike cvjetače,

3 rajčice,

paprika

luk,

četvrt zdjelice nasjeckanog peršina,

3 češnja češnjaka,

cimet,

2 lovorova lista,

čajna žličica kapara,

stručak klinčića,

četvrtina zdjelice parmezana,

četvrtina zdjelice krušnih mrvica,

četvrtina zdjelice maslinovog ulja,

samljeveni crni papar i

sol


Priprema

Cvjetaču skuhajte u prethodno zasoljenoj vrućoj vodi. Rajčice olupite i nasjeckajte. Papriku narežite na centimetar široke režnjeve i u velikoj posudi za pečenje prepržite na maslinovom ulju. Nakon nekoliko minuta dodajte rajčice, nasjeckani luk i češnjak. Tek nakon deset minuta kuhanja na maloj vatri jelo začinite klinčićem, cimetom, solju, paprom i lovorom. Pirjajte još nekoliko minuta i na kraju dodajte još malo kapara. Uklonite lovor, klinčić i cimet.

Cvjetaču izrežite na manje cvjetove. Protvan namastite maslinovim uljem. Dno prekrijte umakom, dodajte cvjetaču i prelijte preostalim umakom. Naspite krušne mrvice i parmezan, prelijte žlicom maslinovog ulja i jelo zapecite u vrlo vrućoj pećnici.


  isprintaj članak