Bosch i Mercedes-Benz pokreću pilot-projekt za uslugu automatiziranog prijevoza u San Joseu
Automatizirana vozila S-klase opremljena Boschevim i Mercedes-Benzovim sustavom vožnje i softverom pružaju uslugu prijevoza između zapadnog San Josea i središta ...
U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Cvjetača (karfiol) je vrlo ukusno jelo
Objavljeno: 06.09.2016. 16:11  
Kuhana cvjetača
Kuhana cvjetača

Kuhana cvjetača


Potrebno je:

srednje velike cvjetače,

3 rajčice,

paprika

luk,

četvrt zdjelice nasjeckanog peršina,

3 češnja češnjaka,

cimet,

2 lovorova lista,

čajna žličica kapara,

stručak klinčića,

četvrtina zdjelice parmezana,

četvrtina zdjelice krušnih mrvica,

četvrtina zdjelice maslinovog ulja,

samljeveni crni papar i

sol


Priprema

Cvjetaču skuhajte u prethodno zasoljenoj vrućoj vodi. Rajčice olupite i nasjeckajte. Papriku narežite na centimetar široke režnjeve i u velikoj posudi za pečenje prepržite na maslinovom ulju. Nakon nekoliko minuta dodajte rajčice, nasjeckani luk i češnjak. Tek nakon deset minuta kuhanja na maloj vatri jelo začinite klinčićem, cimetom, solju, paprom i lovorom. Pirjajte još nekoliko minuta i na kraju dodajte još malo kapara. Uklonite lovor, klinčić i cimet.

Cvjetaču izrežite na manje cvjetove. Protvan namastite maslinovim uljem. Dno prekrijte umakom, dodajte cvjetaču i prelijte preostalim umakom. Naspite krušne mrvice i parmezan, prelijte žlicom maslinovog ulja i jelo zapecite u vrlo vrućoj pećnici.


  isprintaj članak