Pakiranje stvari za piknik u kovčeg ili naprtnjaču
Ukoliko niste pripremljeni, dragocjena prilika za odličan piknik može biti propuštena! ...
Argentina dopušta odabir spola "x" u osobnim dokumentima
Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) već prepoznaje osobne dokumente s rodom x, koji uključuju ljude koji se identificiraju izvan tradiciona ...
Pogledajte kako odmara zgodni Fran
Fran FM posljednjih mjeseci stalno puni medije. Njegove pjesme „Influencerica“ i „Me gusta“ postale su sastavni dio svakog radijskog glazbenog programa, no prij ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Nikada ne ostavljajte hranu izvan hladnjaka više od dva sata
Objavljeno: 10.06.2020. 06:44  
Kuhanje smrznute piletine može biti opasno
Kuhanje smrznute piletine može biti opasno

Bakterije rastu najbrže u rasponu temperatura između 4,4° C i 40° C, udvostručujući se u samo 20 minuta.

Kuhanje smrznute piletine u loncu za sporo kuhanje može biti opasno. Prema Američkoj agenciji za hranu i lijekove, postoji "zona opasnosti", to je temperaturni raspon prilikom pripreme jela, a koji je idealan za štetne bakterije da rastu na hrani. Budući da biste piliće mogli cijeli dan odmrzavati u kuhalu za sporo kuhanje (Slow cooker), postoji opasnost da bi ih mogle zaraziti neke od tih bakterija.

Ako predugo ostavljate hranu na sobnoj temperaturi, bakterije (Staphylococcus aureus, Salmonella Enteritidis, Escherichia coli O157: H7 i Campylobacter) mogu se namnožiti do opasnih razina koje mogu prouzročiti bolest. Bakterije rastu najbrže u rasponu temperatura između 4,4° C i 40° C, udvostručujući se u samo 20 minuta. Taj se raspon temperatura često naziva "opasna zona”.

Nikada ne ostavljajte hranu izvan hladnjaka više od dva sata. Ako je temperatura iznad 32° C, hranu ne smijete ostvaljati dulje od sata.

Toplu hranu održavajte vrućom iznad 60° C. Kuhanu hranu stavite u posude za prženje, prethodno zagrijane parne stolove, pladnjeve za grijanje i / ili na štednjake.

Želite li je držati hladnom, obavezno treba biti na temperaturi nižoj od 4° C. 

Uvijek otopite meso ili perad prije stavljanja u štednjak za sporo kuhanje odlučite li pripremiti hranu s visokim udjelom vlage, poput juhe ili umaka od špageta. Ako koristite komercijalno smrznuti obrok za kuhanje, pripremite ga prema uputama proizvođača.

Iz Američke agencije za hranu, kao znak opreza, ne preporučaju kuhanje smrznute piletine u sporim štednjacima, dok proizvođači tvrde da se u njihovim proizvodima može kuhati piletinu, samo se morate pobrinuti da dodate više vremena za kuhanje.

  isprintaj članak