Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Prvo upoznajte odredište, a onda kupujte
Objavljeno: 09.02.2021. 05:03  
Kupovati suvenire unaprijed i na mjestima kamo dolaze turisti
Kupovati suvenire unaprijed i na mjestima kamo dolaze turisti

Weekend market, Goa, Indija (slikao: Željko Marušić)

Puno ljudi se želi riješiti nekih obaveza na putovanju, a jedna od njih je kupovanje suvenira i poklona za prijatelje, ukućane ili obitelj. Stoga odmah hrle u prvu prodavaonicu, kupuju ih prilikom prve posjete nekoj tržnici ili na prvom izletu što je velika greška. Sve su to mjesta namijenjena turistima i cijene su veće od uobičajenih.

Nakon nekoliko dana boravka shvatit ćete da vam pola od željenih suvenira više nećete trebati, odnosno nećete ih željeti kupiti, a i upitat ćete se zašto bi ih trebali kupovati drugim osobama koje ionako ne misle na vas prilikom njihovih putovanja.

Isto tako, otkrit ćete mjesta s možda i ljepšim, ali svakako jeftinijim suvenirima. Kao primjer bih naveo Tunis u kojem su najskuplje pustinjske ruže u glavnog gradu Tunisu, jeftinije u Sousseu (drugom gradu po veličini sa čuvenim ljetovalištem Port el Kantaoui), a gotovo u bescjenje ukoliko ih kupujete negdje u Sahari.

  isprintaj članak