Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Molim originalno bosansko vino!
Objavljeno: 08.12.2020. 18:36  
Kutak za snobove
Kutak za snobove

Slikao: Željko Marušić

Iako cviček nije vino po našim kriterijima ipak je spravljen od grožđa za razliku od nekih drugih vina.

 

Cviček

To nije vino nego slatka vodica.

Zaista nije riječ o vinu na kakvo smo navikli u našim krajevima. No isto tako moramo priznati da je nastao od grožđa za razliku od nekih naših vina. Prema tome: pijmo ga.

 

Neću vodicu već hoću vino!

Tako će zavapiti pravi snob i s gnušanjem odbiti lagano crno vino i zatražiti teško dalmatinsko poput nekih dalmatinskih (Postup) uz nepripadajuće jelo. Neka, opit će se i time dokazati svoje poznavanje sommelijerstva.

 

Neću, valjda, piti zagorski kiseliš?!

Svaki snob će s ponosom izreći tu rečenicu i naručiti čileansko ili australsko vino uz roštilj na bazenima zagorskih toplica. Izabrao je pravo vrijeme i pravo mjesto za takve želje. Uostalom, je li snob ili nije?!

 

Molim originalno bosansko vino!

Kao svaki snob, poznavatelj vinorodnih krajeva, zamijetit će da se bosanska vina slabo pije. Stoga mora pokazati svoje znanje. Jedini je problem što Bosanci svoje vino zovu rakija.

 

Molim "beštek” za pršut!

S negodovanjem će tim riječima pokazati nedostatak srebrnog pribora za jelo u dalmatinskoj konobi. Ma tko je vidio jesti prstima domaći mirišljavi pršut!?

  isprintaj članak