Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Novosti o bosanskim piramidama

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i dalje ostaje među najaktivnijim i najatraktivnijim svjetskim predavačima. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac
Objavljeno: 04.02.2019. 07:44  
Kvalitetna čokolada
Kvalitetna čokolada

Na omotu čokolade obavezno treba pogledati sadržaj kakao dijelova. Taj podatak se nalazi nakon popisa sastojaka. Što je sadržaj suhe tvari kakao dijelova veći, čokolada je kvalitetnija. Dobro je znati kako su crne čokolade zdravije i korisnije za tijelo od mliječnih. 

Mliječna čokolada smije imati najmanje 25 posto kakao dijelova i 3,5 posto mliječne masti. 

Na tržištu postoje mliječne čokolade i s 35 posto kakao dijelova!

Spisak sastojaka na omotu se navodi po količini dodatih sastojaka pa tako, što je kakao masa u spisku sastojaka bliža početku, na prvom ili drugom mjestu, čokolada je kvalitetnija. Poizvođačima je dozvoljeno da pet posto kvalitetnog kakao maslaca iz čokolade zamijeni biljnom mašću. No, kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac, a podatak sadrži li ona biljne masti trebalo bi biti označeno na deklaraciji riječima: „Sadrži biljnu mast kao dodatak kakao maslacu”

  isprintaj članak