Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


NALAZITE SE U
Kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac
Objavljeno: 04.02.2019. 07:44  
Kvalitetna čokolada
Kvalitetna čokolada

Na omotu čokolade obavezno treba pogledati sadržaj kakao dijelova. Taj podatak se nalazi nakon popisa sastojaka. Što je sadržaj suhe tvari kakao dijelova veći, čokolada je kvalitetnija. Dobro je znati kako su crne čokolade zdravije i korisnije za tijelo od mliječnih. 

Mliječna čokolada smije imati najmanje 25 posto kakao dijelova i 3,5 posto mliječne masti. 

Na tržištu postoje mliječne čokolade i s 35 posto kakao dijelova!

Spisak sastojaka na omotu se navodi po količini dodatih sastojaka pa tako, što je kakao masa u spisku sastojaka bliža početku, na prvom ili drugom mjestu, čokolada je kvalitetnija. Poizvođačima je dozvoljeno da pet posto kvalitetnog kakao maslaca iz čokolade zamijeni biljnom mašću. No, kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac, a podatak sadrži li ona biljne masti trebalo bi biti označeno na deklaraciji riječima: „Sadrži biljnu mast kao dodatak kakao maslacu”

  isprintaj članak