Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac
Objavljeno: 04.02.2019. 07:44  
Kvalitetna čokolada
Kvalitetna čokolada

Na omotu čokolade obavezno treba pogledati sadržaj kakao dijelova. Taj podatak se nalazi nakon popisa sastojaka. Što je sadržaj suhe tvari kakao dijelova veći, čokolada je kvalitetnija. Dobro je znati kako su crne čokolade zdravije i korisnije za tijelo od mliječnih. 

Mliječna čokolada smije imati najmanje 25 posto kakao dijelova i 3,5 posto mliječne masti. 

Na tržištu postoje mliječne čokolade i s 35 posto kakao dijelova!

Spisak sastojaka na omotu se navodi po količini dodatih sastojaka pa tako, što je kakao masa u spisku sastojaka bliža početku, na prvom ili drugom mjestu, čokolada je kvalitetnija. Poizvođačima je dozvoljeno da pet posto kvalitetnog kakao maslaca iz čokolade zamijeni biljnom mašću. No, kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac, a podatak sadrži li ona biljne masti trebalo bi biti označeno na deklaraciji riječima: „Sadrži biljnu mast kao dodatak kakao maslacu”

  isprintaj članak