Krvava kiša u Indiji
Postoje mnoge pretpostavke koje objašnjavaju ovo čudo, uključujući vulkanske materijale i svemirska podrijetla koje tek treba dokazati.
...
Naočale čuvaju našu najveću dragocjenost - vid
Sunčane naočale trebaju zaštititi vaše oči od štetnih sunčevih UV, kao i prašine i zagađenja oko nas ...
U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac
Objavljeno: 04.02.2019. 07:44  
Kvalitetna čokolada
Kvalitetna čokolada

Na omotu čokolade obavezno treba pogledati sadržaj kakao dijelova. Taj podatak se nalazi nakon popisa sastojaka. Što je sadržaj suhe tvari kakao dijelova veći, čokolada je kvalitetnija. Dobro je znati kako su crne čokolade zdravije i korisnije za tijelo od mliječnih. 

Mliječna čokolada smije imati najmanje 25 posto kakao dijelova i 3,5 posto mliječne masti. 

Na tržištu postoje mliječne čokolade i s 35 posto kakao dijelova!

Spisak sastojaka na omotu se navodi po količini dodatih sastojaka pa tako, što je kakao masa u spisku sastojaka bliža početku, na prvom ili drugom mjestu, čokolada je kvalitetnija. Poizvođačima je dozvoljeno da pet posto kvalitetnog kakao maslaca iz čokolade zamijeni biljnom mašću. No, kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac, a podatak sadrži li ona biljne masti trebalo bi biti označeno na deklaraciji riječima: „Sadrži biljnu mast kao dodatak kakao maslacu”

  isprintaj članak