Mobilna aplikacija Enjoy the best of Zagreb idealan je turistički vodič
S aplikacijom Enjoy the best of Zagreb se brzo može istražiti znamenitosti Zagreba te dobiti sve bitne informacije o gradu, javnom prijevozu, garažama, parkingu ...
Beč ima tisuću javnih česmi s pitkom vodom
Ozelenjivanje fasada, sadnja drveća i proširenje zelenih površina samo su neke od mjera protiv visokih temperatura. ...
Koliko dug bi trebao biti intimni čin po mišljenju žena
Istraživanja otkrivaju stvari koje se ne usudimo pitati u vezi trajanja spolnog odnosa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac
Objavljeno: 04.02.2019. 07:44  
Kvalitetna čokolada
Kvalitetna čokolada

Na omotu čokolade obavezno treba pogledati sadržaj kakao dijelova. Taj podatak se nalazi nakon popisa sastojaka. Što je sadržaj suhe tvari kakao dijelova veći, čokolada je kvalitetnija. Dobro je znati kako su crne čokolade zdravije i korisnije za tijelo od mliječnih. 

Mliječna čokolada smije imati najmanje 25 posto kakao dijelova i 3,5 posto mliječne masti. 

Na tržištu postoje mliječne čokolade i s 35 posto kakao dijelova!

Spisak sastojaka na omotu se navodi po količini dodatih sastojaka pa tako, što je kakao masa u spisku sastojaka bliža početku, na prvom ili drugom mjestu, čokolada je kvalitetnija. Poizvođačima je dozvoljeno da pet posto kvalitetnog kakao maslaca iz čokolade zamijeni biljnom mašću. No, kvalitetna čokolada sadrži samo kakao maslac, a podatak sadrži li ona biljne masti trebalo bi biti označeno na deklaraciji riječima: „Sadrži biljnu mast kao dodatak kakao maslacu”

  isprintaj članak