Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Masovno samoubojstvo ptica u Indiji
Želite li se odvojiti od monotonije svakodnevnog života, trebali biste posjetiti neobična mjesta u Indiji i ostati zaprepašteni. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
U Düsseldorfu se održava kamping sajam „Caravan Salon“
Objavljeno: 03.09.2019. 18:47  
Kvarner nastupa na sajmu Caravan salon u Düsseldorfu od 30.08.-08.09.2019.
Kvarner nastupa na sajmu Caravan salon u Düsseldorfu od 30.08.-08.09.2019.<br>

Zadnjeg vikenda u kolovozu počeo je specijalizirani kamping sajam „Caravan Salon" u Düsseldorfu u Njemačkoj. Ovaj sajam je, uz CMT koji se tradicionalno održava početkom godine u Stuttgartu, jedan od najvećih sajmova za karavan vozila te kamping industriju i turizam.

Prošle godine sajam u Düsseldorfu posjetilo je više od 250.000 posjetitelja iz desetak zemalja, a sva događanja, novitete i ponudu na sajmu je pratilo oko 1.500 novinara iz 29 zemalja. Sajam privlači posjetitelje i izvan  Njmečake i to zbog velikog broja proizvođača kampera iz više EU zemalja koji predstavljaju svoja nova vozila i ponudu - na 214.000 čvm i 13 hala predstavlja se čak 600 izlagača. 

Regija Kvarner se po drugi put predstavlja na ovom sajmu – organiziran je samostalni nastup na vlastitom štandu, ali na istoj površini gdje se nalaze i ostale hrvatske regije (Istra, Šibensko-kninska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Lika) i to radi postizanja bolje promocije, upečatljivijeg nastupa ali i pružanja što cjelovitijih informacija o kamping i općoj ponudi budući da kamperi borave duže i obično planiraju putovanje po cijeloj hrvatskoj obali u kombinaciji s posjetom otocima.

Poznati po dobroj organiziranosti i pravovremenom planiranju, gosti iz Njemačke krajem ljeta pa do konca tekuće godine već kreću s planiranjem i donošenjem odluke o odredištu za svoj slijedeći godišnji odmor.

O važnosti kampiranja kao vrsti putovanja govori i točno predviđanje ADAC-a, najvećeg njemačkog i europskog automobilskog kluba, o porastu zanimanja za kampiranjem u Hrvatskoj za čak 13% među gostima iz Njemačke. Regija Kvarner u ovom dijelu turizmz ima značajan ugled, tako je u prvih osam mjeseci u kampovima s 5* ostvaren porast od 22%. Ako pogledamo proteklu 2018. godinu, kampovi su bili na drugom mjestu po vrsti smještajnih kapaciteta u kojima su boravili gosti na Kvarneru (3,7 milijuna ostvarenih noćenja).

  isprintaj članak