Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Najtraženiji objekti s četiri zvjezdice
Objavljeno: 04.05.2021. 17:25  
Kvarner ponovno u vrhu Hrvatske prema broju ostvarenih noćenja tijekom prvomajskog vikenda
Kvarner ponovno u vrhu Hrvatske prema broju ostvarenih noćenja tijekom prvomajskog vikenda

Opatija (slika TZ PGŽ)

Tijekom prvomajskog vikenda na Kvarneru je ostvareno 19.500 noćenja. Domaći gosti su s blizu 7.400 ostvarenih noćenja zauzeli prvo mjesto, a slijede ih gosti iz Slovenije (s nešto više od 5.000 ostvarenih noćenja), gosti iz Njemačke (1.200 noćenja) te gosti iz Poljske (900 noćenja).

Na Kvarneru je od 30. travnja do 2. svibnja 2021. godine ukupno bilo otvoreno 59 hotela i 31 kamp. Najviše noćenja ostvareno je u objektima s četiri zvjezdice, i to: u hotelima s četiri i više zvjezdica 3.000 noćenja te u kampovima sa četiri zvjezdice gotovo 2.500 noćenja. Nešto više od 700 objekata obiteljskog smještaja ostvarili su približno 4.500 noćenja. Objekti s četiri zvjedice i u ovoj kategoriji smještaja bilježe visoku popunjenost.

Uzmemo li u obzir sve mjere koje su trenutno na snazi za putovanja unutar Europe, podatak da su inozemni gosti (i to naši najvjerniji gosti iz Slovenije i Njemačke) ostvarili više od 50% noćenja za vrijeme prvomajskog vikenda nije zanemariv. Prošle godine na Praznik rada ostvareno je 5.600 noćenja, no tada su još na snazi bile stroge mjere ograničenja u kretanju i prelascima državnih granica.

Otok Krk, Cresko-lošinjski otoci i Opatijska rivijera su bila najtraženija ovogodišnja prvomajska odredišta, budući da je na njihovom području ostvareno više od 70% svih noćenja na Kvarneru.

  isprintaj članak