Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Želite li peći ribu bez masnoće pržite je u mlijeku
Objavljeno: 25.08.2019. 08:50  
Lakše do ukusne ribe
Lakše do ukusne ribe

Nekoliko dobrih savjeta kako lakše doći do ukusne ribe

 

- S ribe ćete najlakše odstraniti ljuske tako da je stavite u vodu u koju ste ukapali nekoliko kapljica octa te pričekajte da odstoji nekoliko minuta.

- Ako riječna riba ima jak miris po mulju, umočite je prije pečenja u mlijeko koje će izvući taj miris.

- Uhvati li se riba prilikom prženja za dno tave, pričekajte da se masnoća malo ohladi.

- Pržite li sitnu ribu u brašno stavite malo mrvica i soli. Riba se neće lijepiti i bit će hrskavija.

- Kako se ne bi osjećao miris prženja ribe, u masnoću za prženje stavite komadić limuna.

- Ribu se može peći dopola odmah nakon čišćenja, a dopeći prije obroka.

- Želite li peći ribu bez masnoće pržite je u mlijeku.

- Kako dijete ne bi progutalo riblju kost, ribu usitnite u miješalici; opasnosti više neće biti.

  isprintaj članak