Grad blizanca u Indiji
Ova neobičnost rođenja velikog broja blizanaca zabilježen je iu gradovima Igbo-Ora u Nigeriji i Cândido Godói u Brazilu. ...
Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Kako dobiti najbolje mjesto u zrakoplovu
Objavljeno: 23.10.2018. 13:24  
Letjeti jeftino
Letjeti jeftino

Kenya Airways: afrička vodeća zrakoplovna tvrtka (snimio: Željko Marušić)

 


Davne 1950. godine svijetom je putovalo svega 25 milijuna turista. Dva milijuna više negoli je Jugoslavija imala stanovnika u trenutku raspada.

 

Napisao: Željko Marušić 


Ponuda putovanja je velika, sa svih strana nas mame nerijetko lažne reklame za jeftina putovanja. Pa kako si olakšati putovanje?

 

Letjeti jeftino

Prvo, ne vjerujte uvijek pretraživačima za jeftine zrakoplovne karte! Njihova ponuda ne znači da nećete dobiti još jeftiniju kartu iztravno na internetskoj stranici zrakoplovne tvrtke kojom želite letjeti. K tome, pretraživači često nude vrlo (vremenski) duga putovanja koja će vas izmoriti. Osim ako niste vrlo mladi i željni dodatnih životnih iskustva.

Ukoliko kartu rezervirate putem interneta možda ćete uštedjeti i na porezu.

 

Kako najjednostavnije skupiti nagradne milje?

Nagradne milje je danas dosta jednostavno prikupiti posebno zato što su zrakoplovne tvrtke objedinjene u zajedničke sustave (npr. Star Alliance, ali i umrežene s hotelijerima, iznajmljivačima automobila, trgovinama i slično. Ipak, pripazite na rok važenja milja kako ne biste izgubili pogodnosti njihovog korištenja.

 

Kako dobiti najbolje mjesto u zrakoplovu?

Najbolji izbor je stranica www.seatguru.com na kojoj možete potražioti podatke o izabranoj zrakoplovnoj tvrtki, koja su sjedala u određenoj vrsti zrakoplova, te koliko je mjesta za laktove ili noge, te koja bi sjedala trebalo izbjegavati poput onih kod izlaza za nuždu budući da naslone nije moguće spustiti.

 

Cookiesi su važni kod rezervacije putem interneta

Obavezno isbrišite tzv. cookiese ("kolačiće”) kojim internetska stranica zrakoplovnoj tvrtki daje do znanja da ste na njihovoj stranici i koji pomažu da vas opet prepoznaju. Tako će vam uvijek iznova nuditi istu cijenu leta koja je, ponekad, u međuvremenu snižena, a vi to nećete znati! Izbrišete li ih, stranica će "misliti” da ste potpuno novi posjetitelj i ponudit će vam povoljniju cijenu leta. Naravno, ako postoji. 

  isprintaj članak