Kako otjerati žohare iz doma
Kako se riješiti žohara prirodnim putem? Što ih drži daleko od kuće? ...
Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Odmor i lopovi
Zaboravite na suosjećajnost na odmoru. Često će vam pristupati ljudi s pričama koje izazivaju suze, a da niste svjesni da je riječ o lopovima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda je na ulazu 1 u nacionalni park
Objavljeno: 08.07.2020. 14:00  
Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
Lički proizvodi u NP Plitvička jezera

Zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda već treću godinu zaredom osmišljava Klaster Lika Destination u suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera i Poljoprivrednom zadrugom Lika Coop. 

Zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda je na ulazu 1 u nacionalni park, a Lika Quality namirnice moguće je kušati u restoranima parka i moguće ih je kupiti i u suvenirnicama i trgovinama parka.

Izmjenom triju klima te izuzetno čisti zrak u Lici pogoduje uzgoju iznimno kvalitetnih namirnica, često i proizvodenih na starinski način po izvornim recepturama.

Klaster Lika Destination 2017. godine započeo je s provođenjem jedinstvenog sustava označavanja kakvoće hrane, pića i suvenira Lika Quality s područja koje obuhvaća Ličko-senjsku, Karlovačku i Zadarsku županiju. Proizvodi su zdravstveno ispitani, a proizvodnja ima uporište u tradiciji. U sustavu se trenutno nalazi 57 proizvođača s gotovo 160 proizvoda koji su podijeljeni u kategorije: med, meso i mesne prerađevine, mlijeko i mliječni proizvodi, pekarski proizvodi, pića i napici, povrće, samoniklo bilje, kozmetika, suveniri, voće te voćne prerađevine.

  isprintaj članak