Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U
Potrebno je 40 minuta pripreme za 15 komada
Objavljeno: 11.11.2019. 15:53  
Lisnato tijesto sa sirom
Lisnato tijesto sa sirom

Lisnato tijesto sa sirom

(15 komada, priprema približno 40 minuta)  

 

Potrebno:

270 g lisnatog tijesta (razvaljanog)  

1 razmućeno jaje  

 

Nadjev: 

100 g kompota od breskve  

200 g svježeg sira (10% m. masti)  

30 g šećera u prahu  

1 paketić vanilin-šećera  

naribana korica i sok od pola limuna (neprskanog)  

30 g sitno mljevene pšenične krupice   

šećer u prahu  

 

Priprema:

1. Pećnicu zagrijati na 200º C. Pladanj za pečenje prekriti papirom za pečenje.  

2. Breskve dobro ocijediti i narezati na komadiće veličine pola centimetra. Svježi sir pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom, pšeničnom krupicom, sokom i naribanom koricom limuna. Umiješati komadiće voća.  

3. Lisnato tijesto razrezati na 15 kvadrata. U sredinu svakog kvadrata staviti malo nadjeva. Rubove tijesta premazati razmućenim jajetom. Uglove tijesta povući preko nadjeva do sredine i dobro ih pritisnuti.   

4. Kolačiće posložiti na lim za pečenje, premazati jajetom i peći u pećnici (srednja rešetka) približno 20 minuta. Pečene kolače posipati šećerom u prahu.  

_______________________  

Hranjiva vrijednost po komadu: 

118 kcal; 2,9 g bjelančevina; 6 g masti; 13 g ugljikohidrata; 

1 jedinica (BE); 29 mg kolesterola     

 

Ostaci tijesta

Narezati na kvadrate i kao poklopac pritisnuti na kolače ili ih narezati u nekoliko različitih oblika, posipati kimom, sezamom ili makom i staviti peći.

  isprintaj članak