Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Kako zaraditi na strahu
Objavljeno: 08.01.2020. 14:05  
Ljekarne su nerijetko prodavači magle
Ljekarne su nerijetko prodavači magle

Ukoliko ne vjerujemo riječima znanosti o pojedinim tzv. lijekovima vratimo se u pećine i jedimo dalje bobice, gomolje. Najbolji su agresivni vegetarijanci koji posebno napadaju uzgoj i jedenje krava.

Za priče o mlijeku, mesu i jajima krivi su agresivni vegetarijanci – pomodari. Zabavno mi je kad kreću u napad na krave, jer, bože moj, krave zagađuju zrak zbog proizvodnje metana, a oni sami puše, voze automobile i jedu povrće proizvedeno na njivama koje obrađuju višetonski traktori, žderači nafte.

 

Soda bikarbona je odlična protiv žgaravice

Najbolje kada proizvođači i ljekarne reklamiraju sodu bikarbonu bez aluminija. Kao, čista je i gotovo čudotvorna. Istina je da aluminij nikada nije bio u sodi bikarboni, osim nekada u prašku za pecivo. Ona je dobra samo za dizanje tijesta, uklanjanje žgaravice i čišćenje u kućanstvu. 

 

"Čudesni" borac protiv raka

Naveliko se priča i govori o vitaminu B17 koji uopće nije vitamin već je amigdalin (glikozid), a nalazi se u košticama gorkih badema, šljiva i marelica. Nema dokaza da je učinkovit u liječenju od raka. Štoviše, uzimanje amigdalina može naštetiti i prouzročiti trovanje budući da se u našem tijelu pretvara u cijanid. Čak je zabilježen niz smrtnih slučajeva zbog kombiniranja s drugim pripravcima poput vitamina C koji uzbrzava stvaranje cijanida u tijelu.

 

Tko normalan pije naftu?

Petrolej je bio vrlo značajan za ljude i njihovo tijelo u doba kada nije bilo električne enegije. Petrolejke su svijetlile i ljudima olakšavale život. Znate li što je petrolej? On je samo jedan od iscrpaka iz nafte i služi kao gorivo. Dobro, i kao otrov za ljude koji ga piju.

 

Konopljino ulje

Znate li da je konopljino ulje terpentinska smjesa, vrsta sirovine za neke korisne spojeve i da može olakšati neke tegobe? Nije lijek, ali je droga. Postoji i pravo ulje iz sjemenki konoplje kao dobar začin, odnosno hrana. I ništa više! 

 

Zablude oko vitamina

Jedna od najvećih grešaka ljudi je neumjereno kupovanje i korištenje dodataka prehrani u ljekarnama čiji vlasnici uglavnom misle samo na zaradu, a ne dobrobit kupaca. Kada vas je netko u ljekarni upozorio da ginko ne smijete piti uz neke lijekove ili kako ne smijete pretjerati s unosom D vitamina?

Stoga se prije kupovine bilo kakvog dodatka prehrani, a to je gotovo sve što možete kupiti u ljekarna, a sve više i u trgovinama, što reklamiraju kao čudotvorna sredstva protiv bolesti zanimajte o čemu se radi. Kada se samo sjetim euforije oko ulja crnog kima uz što su dijeljeni leci veličine A4 s popisom bolesti koje liječi. I rak, naravno! Da je tako, danas ne bi bilo bolesnih ljudi, a liječnici bi ostali bez posla.

Pozornost treba usmjeriti na D vitamin koji valja piti u dogovoru s liječnikom budući da on i karoteni mogu potaknuti razvoj raka. A za popularan C vitamin treba istaknuti kako ne može spriječiti prehladu!

 

Prženo je ukusnije, ali i pogubnije

Još da ulje ne pregrijavamo kod prženja, meso i povrće s roštilja bi bilo manje opasno pripremljeno na taj način. No, štetni učinak radikala možete umanjiti jedenjem salate i voća bogatih antioksidantima.

Bolji su izbor kuhana, pirjana i pečena hrana. No, bitno je da nas, jedemo li ih umjereno, neće ubiti.

  isprintaj članak