Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Kako zaraditi na strahu
Objavljeno: 08.01.2020. 14:05  
Ljekarne su nerijetko prodavači magle
Ljekarne su nerijetko prodavači magle

Ukoliko ne vjerujemo riječima znanosti o pojedinim tzv. lijekovima vratimo se u pećine i jedimo dalje bobice, gomolje. Najbolji su agresivni vegetarijanci koji posebno napadaju uzgoj i jedenje krava.

Za priče o mlijeku, mesu i jajima krivi su agresivni vegetarijanci – pomodari. Zabavno mi je kad kreću u napad na krave, jer, bože moj, krave zagađuju zrak zbog proizvodnje metana, a oni sami puše, voze automobile i jedu povrće proizvedeno na njivama koje obrađuju višetonski traktori, žderači nafte.

 

Soda bikarbona je odlična protiv žgaravice

Najbolje kada proizvođači i ljekarne reklamiraju sodu bikarbonu bez aluminija. Kao, čista je i gotovo čudotvorna. Istina je da aluminij nikada nije bio u sodi bikarboni, osim nekada u prašku za pecivo. Ona je dobra samo za dizanje tijesta, uklanjanje žgaravice i čišćenje u kućanstvu. 

 

"Čudesni" borac protiv raka

Naveliko se priča i govori o vitaminu B17 koji uopće nije vitamin već je amigdalin (glikozid), a nalazi se u košticama gorkih badema, šljiva i marelica. Nema dokaza da je učinkovit u liječenju od raka. Štoviše, uzimanje amigdalina može naštetiti i prouzročiti trovanje budući da se u našem tijelu pretvara u cijanid. Čak je zabilježen niz smrtnih slučajeva zbog kombiniranja s drugim pripravcima poput vitamina C koji uzbrzava stvaranje cijanida u tijelu.

 

Tko normalan pije naftu?

Petrolej je bio vrlo značajan za ljude i njihovo tijelo u doba kada nije bilo električne enegije. Petrolejke su svijetlile i ljudima olakšavale život. Znate li što je petrolej? On je samo jedan od iscrpaka iz nafte i služi kao gorivo. Dobro, i kao otrov za ljude koji ga piju.

 

Konopljino ulje

Znate li da je konopljino ulje terpentinska smjesa, vrsta sirovine za neke korisne spojeve i da može olakšati neke tegobe? Nije lijek, ali je droga. Postoji i pravo ulje iz sjemenki konoplje kao dobar začin, odnosno hrana. I ništa više! 

 

Zablude oko vitamina

Jedna od najvećih grešaka ljudi je neumjereno kupovanje i korištenje dodataka prehrani u ljekarnama čiji vlasnici uglavnom misle samo na zaradu, a ne dobrobit kupaca. Kada vas je netko u ljekarni upozorio da ginko ne smijete piti uz neke lijekove ili kako ne smijete pretjerati s unosom D vitamina?

Stoga se prije kupovine bilo kakvog dodatka prehrani, a to je gotovo sve što možete kupiti u ljekarna, a sve više i u trgovinama, što reklamiraju kao čudotvorna sredstva protiv bolesti zanimajte o čemu se radi. Kada se samo sjetim euforije oko ulja crnog kima uz što su dijeljeni leci veličine A4 s popisom bolesti koje liječi. I rak, naravno! Da je tako, danas ne bi bilo bolesnih ljudi, a liječnici bi ostali bez posla.

Pozornost treba usmjeriti na D vitamin koji valja piti u dogovoru s liječnikom budući da on i karoteni mogu potaknuti razvoj raka. A za popularan C vitamin treba istaknuti kako ne može spriječiti prehladu!

 

Prženo je ukusnije, ali i pogubnije

Još da ulje ne pregrijavamo kod prženja, meso i povrće s roštilja bi bilo manje opasno pripremljeno na taj način. No, štetni učinak radikala možete umanjiti jedenjem salate i voća bogatih antioksidantima.

Bolji su izbor kuhana, pirjana i pečena hrana. No, bitno je da nas, jedemo li ih umjereno, neće ubiti.

  isprintaj članak