Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ljepota
Zbogom miteseri i masna koža, doborodošla sjajna koža!
Objavljeno: 09.08.2020. 10:44  
Ljepota i salicilna kiselina
Ljepota i salicilna kiselina

Pogledajmo moći salicilne kiseline, BHA (Beta hidroksikiseline) dobivene iz kore vrbe kod njege kože. Njena struktura čini je "topljivom u ulju" što joj omogućuje da prodre dublje u kožu. To joj, uz antibakterijska svojstva, daje nevjerojatne sposobnosti. Uklanja mrtve stanice kože, višak ulja i sebuma iz dubokih pora, dubinski čisteći kožu.

Također se bori protiv crvenila i iritacije svojim protuupalnim svojstvima, smirujući kožu i popravljajući ton kože, tako da je sjajna za ožiljke od akni i one dosadne crvenkasto smeđe ili ljubičaste tragove koje su nam ostavili neželjeni osvajači kože. Najbolje je koristiti 2% -tnu otopinu koja je savršena za osjetljivu kožu.

 

Glikolic vs salicil

No koje su prednosti glikolne, a koje salicilne kiseline. Što je najbolje kod njih? Želite blistavu kožu koju vam daje glikolna kiselina, ali također se želite boriti protiv mrlja i mitesera na dubljoj razini kao što to čini salicilna kiselina. 

Nikako ih ne upotrebljavate u isto vrijeme čime biste mogli naštetiti koži. Umjesto toga, izaberite uporabi između dvaju noći ili tjedna, ovisno o tome što je vašoj koži potrebno. Ako vam se koža čini suhom usredotočite se više na upotrebu glikolne kiseline za razbijanje mrtve kože i vraćanja blistavog sjaja. Ako imate nekoliko neugodnih mrlja, akne, otekline, mitesere i čini vam se da je koža ispucana, okrenite se salicilnoj kiselini.

Za najbolje učinke jednu ili drugu kiselinu koristite noću nakon što uklonite šminku i očistite lice. Nanesite bilo koju kiselinu, može i malo zaboljeti, ali to je normalno, pa ostavite da se upije. Nakon toga umasirajte malo hijaluronske kiseline koja pomaže koži zadržati vlagu i završiti nanošenjem snažnog seruma ili hidratantne kreme za njegu kože.

  isprintaj članak