Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Sedmodnevne radionice uz poznate spisateljice i pisce
Objavljeno: 05.06.2021. 10:50  
Ljetna škola pisanja u dvorcu Stara Sušica od 22. do 29. kolovoza
Ljetna škola pisanja u dvorcu Stara Sušica od 22. do 29. kolovoza

Slika: CeKaPe

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba, od 22.8. do 29.8.2021. u Dvorcu Stara Sušica, organizira jedanaestu Ljetnu školu pisanja 2021. 

Do sada je preko 300 polaznica i polaznika završilo ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

Ljetna škola pisanja ove godine nudi šest različitih radionica: Kratka priča, Proza, Poezija, Raspisivanje, S one strane pisanja i po prvi puta u ljetnoj školi radionica Na granici napisanog i nacrtanog/eksperimentalne kratke književne forme.

Voditelji radionica su vodeća imena hrvatske književne scene: Olja Savičević Ivančević, pjesnikinja i prozna spisateljica, Tomica Šćavina s radionicom S one strane pisanja, a Ivana Bodrožić s vrlo zanimljivom i malo drugačijom radionicom, Raspisivanje, i Nikola Tutek s radionicom Na granici napisanog i nacrtanog/eksperimentalne kratke književne forme, te pisci i voditelji radionica, koji su postali gotovo zaštitni znak ljetne škole, Enver Krivac, voditelj radionice proze, i Davor Mandić, voditelj radionice kratke priče.

Radionice se održava u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organizira se i književne tribine, razgovore s gostima, književni kviz, zajednička druženja i završni javni nastup na kojem svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi, koji je otvorena za javnost.

  isprintaj članak