Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Neka vaše dijete postane kustos muzeja
Objavljeno: 19.06.2020. 14:24  
Ljetni kamp Etnografskog muzeja “U muzejskom hladu”
Ljetni kamp Etnografskog muzeja “U muzejskom hladu”

Etnografski muzej i ove godine u vrijeme školskih praznika organizira ljetne kampove za djecu pod nazivom U muzejskom hladu. U sklopu kampa bit će održan niz kreativnih radionica, zabavnih igara, a djeca će imati priliku postati kustosi, naučiti puno toga o muzeju i vidjeti skrivena mjesta muzeja u koja posjetitelji ne mogu ući. Prvi kamp će biti održan od 30. lipnja do 3. srpnja i drugi od 7. srpnja do 10. srpnja 2020. Svaki kamp nudi različiti program.

Kampovi su namijenjeni djeci od 7 do 12 godina. Cijena programa je 100 kuna po djetetu, a uključujeni su ulaznicu u muzej, vodstvo kroz stalni postav izvaneuropskih kultura i izložbu Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave te sav potreban materijal za radionice.

 

Program kampa:

U prvom kampu od 30. lipnja do 3. srpnja djeca će u radionicama će oslikavati platnene torbe, ukrašavati papirnatie šešire, izrađivati slike koristeći tehniku prišivanja gumbima. Saznat ćete kakve sve predmete Etnografski muzej čuva u svojim spremištima i tko su ljudi koji se za njih brinu. Na jedan dan postat ćete kustosi i vidjeti skrivena mjesta u koja posjetitelji ne mogu ući. 

Na drugom kampu od 7. srpnja do 10. srpnja naučit ćete filcati i izrađivati broševe ili privjeske od filca, zaigrati igru Čiji je ovo šešir?, svirati djembe bubnjeve, izrađivati glinene maske te tako otputovati u daleku Afriku.

  isprintaj članak