Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Neka vaše dijete postane kustos muzeja
Objavljeno: 19.06.2020. 14:24  
Ljetni kamp Etnografskog muzeja “U muzejskom hladu”
Ljetni kamp Etnografskog muzeja “U muzejskom hladu”

Etnografski muzej i ove godine u vrijeme školskih praznika organizira ljetne kampove za djecu pod nazivom U muzejskom hladu. U sklopu kampa bit će održan niz kreativnih radionica, zabavnih igara, a djeca će imati priliku postati kustosi, naučiti puno toga o muzeju i vidjeti skrivena mjesta muzeja u koja posjetitelji ne mogu ući. Prvi kamp će biti održan od 30. lipnja do 3. srpnja i drugi od 7. srpnja do 10. srpnja 2020. Svaki kamp nudi različiti program.

Kampovi su namijenjeni djeci od 7 do 12 godina. Cijena programa je 100 kuna po djetetu, a uključujeni su ulaznicu u muzej, vodstvo kroz stalni postav izvaneuropskih kultura i izložbu Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave te sav potreban materijal za radionice.

 

Program kampa:

U prvom kampu od 30. lipnja do 3. srpnja djeca će u radionicama će oslikavati platnene torbe, ukrašavati papirnatie šešire, izrađivati slike koristeći tehniku prišivanja gumbima. Saznat ćete kakve sve predmete Etnografski muzej čuva u svojim spremištima i tko su ljudi koji se za njih brinu. Na jedan dan postat ćete kustosi i vidjeti skrivena mjesta u koja posjetitelji ne mogu ući. 

Na drugom kampu od 7. srpnja do 10. srpnja naučit ćete filcati i izrađivati broševe ili privjeske od filca, zaigrati igru Čiji je ovo šešir?, svirati djembe bubnjeve, izrađivati glinene maske te tako otputovati u daleku Afriku.

  isprintaj članak