Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Birani koncerti na Ljetnoj pozornice Bundek
Objavljeno: 09.07.2020. 04:11  
Ljeto na Bundeku od 9. do 16. srpnja
Ljeto na Bundeku od 9. do 16. srpnja

Opera B.B.

Danas, četvrtak 9. srpnja, Ljeto na Bundeku otvara Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda, uz goste, sopranisticu Barbaru Suhodolčan i Kvartet Gubec u programu "sa zagrebačkim štihom" uvijek popularnih zagrebačkih i zagorskih popevki.

 

U petak, 10. srpnja, na Bundek stiže Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića s programom najvećih hitova klasične glazbe - na koncertu posvećenom Nikoli Tesli.

 

U subotu, 11. srpnja, slijede "miljenici" publike na Bundeku, članovi Opere b.b. Zagreb pod vodstvom maestra Darijana Ivezića koji će izvesti popularne dijelove opereta od Grofice Marice, preko Šišmiša do Vesele udovice.

 

Nedjelja, 12. srpnja, rezervirana je za III. susret puhačkih orkestara u organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a.

 

U ponedjeljak, 13. srpnja, Opera b.b., u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, te pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića, nastupit će sa slavnom operetom Vesela udovica Franza Lehára.

 

U utorak, 14. srpnja, pozornicom jezera Bundek zavladat će Ivana Galić u jednom od njezinih projekata pod nazivom SoulBeat, koji kombinira ritam (predvođen senegalskim perkusionistom Commiem Baldeom te beatboxerom i maštovitim jazz vokalom i scatom Zorana Puljeka) s moćnim soul vokalom Ivane Galić.

 

U srijedu, 15. srpnja, zainteresirane očekuje dva programa. U 20 stai Ethno Croatia, višegodišnji projekt Hrvatske glazbene mladeži u kojemu mladi ljudi izmjenjuju znanja i iskustva o tradicijskoj glazbi, a u 21 sat slijedi salsa bend Filosofia sastavljen od vrhunskih salsa glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Kube.

 

Koncerti zakazani za 15. i 16. srpnja (srijeda i četvrtak), organizirani u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, bit će večer jazza i nastup sastava Graz-Zagreb Connection, sastavljenog od uspješnih mladih jazz glazbenika koje povezuje studij na prestižnoj Jazz akademiji u Grazu.

 

Koncerti počinju u 21 sat. Ulaz na sve programe je slobodan, ali će broj sjedećih mjesta biti ograničen iz zdravstvenih razloga.

  isprintaj članak