Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
"black midi su najprogresivniji gitaristički bend u Londonu" - Loud And Quiet
Objavljeno: 04.06.2019. 09:10  
Londonska post-punk bomba black midi eksplodirat će 2.10. u zagrebačkoj Močvari!
Londonska post-punk bomba black midi eksplodirat će 2.10. u zagrebačkoj Močvari!

Zagonetna londonska četvorka black midi okupljena je prije tek nešto više od godinu dana, no vrlo su brzo stekli ugled najvrućeg novog underground benda u zemlji, što je dovelo i do niza rasprodanih koncerata - uključujući Electrowerkz i Bloc u Londonu. Do objavljivanja njihovog debitantskog singla "bmbmbm" na etiketi Speedy Wunderground, bend se postupno koncertima probijao kroz prenapućenu londonsku underground scenu, a svoj brzo stečeni ugledmogu zahvaliti nastupima u Brixton Windmillu i frenetičnom sessionu koji su snimili za NTS radio. U međuvremenu su na Island Airwaves festivalu snimili i žestoki live session za legendarni američki KEXP radio, preko čijeg su YouTube kanala ubrzo došli u domove brojnih novih obožavatelja diljem svijeta. 

Zahvaljujući napetoj i inventivnoj svirci, u kojoj se na katkad potpuno neočekivan način izmjenjuju post-punk, jazz, math rock i elektronika, početnih 300 komada singla "bmbmbm" odmah je rasprodano, tako da su ga trebali nadotisnuti već u prvom tjednu nakon objave. Na jednom od sad već legendarnih koncerata o kojima su se naknadno širile brojne priče zapalilo im se bas pojačalo, nakon čega su krenule razmišljala kako su to namjerno uradili kako bi isprovocirali brojne velike diskografske face koje su iza pozornice gledali "najluđi novi bend u zemlji". Kako god bilo, black midi su krajem prošle godine potpisali za Rough Trade, da bi u siječnju napokon izbacili i svoj drugi singl "Speedway" kao uvod u album prvijenac koji će svjetlo dana na ovoj legendarnoj etiketi ugledati u lipnju.

Black midi su: Geordie Greep (vokal/gitara), Cameron Picton (bas/vokal), Matt Kelvin (gitara) i Morgan Simpson (bubnjevi).

Ulaznice će uskoro biti u prodaji.

  isprintaj članak