Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Za zdravstveno osviještene: 467 kcl/1 957 kJ
Objavljeno: 21.12.2017. 12:48  
Losos i žute tikvice u plaštu od zelene tjestenine
Losos i žute tikvice u plaštu od zelene tjestenine

Losos i žute tikvice u plaštu od zelene tjestenine

 

Tijesto

Potrebno je:

20 dag brašna

1 jaje

2 žlice špinata u kremi

sol

papar

naribani muškatni oraščić

1 žumanjak za premazivanje

 

Nadjev

Potrebno je:

2 male žute tikvice (oprane i narezane na 2 mm debele ploškice)

sol i papar

maslinovo ulje

50 dag fileta lososa (oguljenih, izvađenih kostiju i narezanih na približno 5 cm široke pruge)

Sok od pola limuna

nasjeckani estragon

 

Priprema:

Za tijesto umijesiti brašno s jajem, kremom od špinata i začinima u jednoličnu masu. Nakon toga tijesto ostaviti da odstoji oko 1 sat u hladnjaku.

Za nadjev ploške tikvica posoliti, popapriti i zlatnožuto prepeći na maslinovom ulju, a zatim položiti na kuhinjski papir da se ocjede. Filete lososa začiniti solju i limunovim sokom i posipati estragonom.

Tijesto tanko izvaljati i razrezati u 4 pravokutnika (17x22 cm). Njih do polovine prekriti ploškama tikvica (pritom ostaviti rub širine oko 1,5 cm), na to rasporediti pruge lososa i završiti s jednim slojem tikvica. Rubove premazati žumanjkom. Slobodne polovice tijesta preklopiti i rubove dobro zatvoriti.

Paketiće skuhati u lagano ključaloj slanoj vodi 5-8 minuta (ovisno o debljini fileta), izvaditi iz vode i prepoloviti.

 

Savjet: Rasporediti na gorke listove salate (npr. radič, cikorija, i sl.)!

 

 

Losos i žute tikvice u plaštu od zelene tjestenine

Za zdravstveno osviještene: 467 kcl/1 957 kJ

19 g masti* 3 g balastnih tvari* 168 mg kolesterola

Kod visokog krvnog tlaka: 1 g kuhinjske soli* 32 g bjelančevina

Za dijabetičare: 39 g ugljikohidrata* 3,2 BE

  isprintaj članak