Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Prilično nepoznat obrok za zajutrak
Objavljeno: 04.05.2021. 08:36  
Losos s lećom
Losos s lećom

Losos s lećom

Obrok za četiri osobe

 

Osim što poboljšava probavu, losos je jedna od najboljih namirnica za zajutrak budući da je bogat bjelančevinama. Uzimanje bjelančevina ujutro stabilizira razinu šećera u krvi, što zauzvrat potiče postojanu energiju tijekom dana. 

Ovu zdravu ribu preporuča većina zdravstvenih stručnjaka i u mnogim programima prehrane zbog lako probavljivog visokog sadržaja bjelančevina i omega-3. 

Iako je ovo jelo prilično nepoznato kao obrok za zajutrak, ima toplinu i umirujuću kakvoću na kojoj će vam trbuh biti zahvalan.

 

Potrebno:

2 šalice pileće juhe

 

Priprema:

U srednje velikoj tavi s neprijanjajućeim dnom pomiješajte juhu s lećom, mrkvom i 1/4 žličice soli i papra. Poklopiti i kuhati na jakoj vatri.

Smanjite jačinu vatre na srednje nisku i pirjajte dok leća ne omekša, približno 45 minuta.

Uklonite višak tekućine. Prebacite u veliku posudu i ostavite sa strane da se ohladi i postane mlako.

U međuvremenu, u mikseru kombinirajte limunov sok, preostalu tekućinu, 1/4 žličice soli i papra, vodu, ulje i češnjak. Izmiješajte u glatki pire i dodajte leći.

Dodajte potočarku i crveni luk u leću i ostavite da se sjedine.

Ispecite losos. Vrući losos poslužite na postelji od salate od leće.

  isprintaj članak