Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Nova klupska sezona u @OKC Palach počinje 12. rujna u 20 sati
Objavljeno: 31.08.2018. 09:41  
Lvmen i Tomáš Palucha (Češka) u srijedu, 12. rujna u @OKC Palach, Rijeka
Lvmen i Tomáš Palucha (Češka) u srijedu, 12. rujna u @OKC Palach, Rijeka

Lvumen


Legendarni češki post hardcore/metal bend Lvmen otvara novu, 9. klupsku sezonu programa Distune vam predstavlja u srijedu, 12. rujna s početkom u 20 sati u @OKC Palach, Rijeka. 

 

Prošlogodišnje uskrsnuće benda obilježio je sjajni povratnički album "Mitgefangen Mitgehangen", s kojim dolaze i do Rijeke. Osebujne klavijature, brutalni rifovi, vrišteći/pjevni vokali, virtuozni bubanj, glasovni semplovi I prekrasni vizuali sve je to Lvmen!

Koncert otvaraju prijateljski bend Tomáš Palucha.

 

Povratak legendi

Lvmen možemo najbolje okarakterizirati kao post - metal/post -hardcore bend osnovan sad već davne 1995. u Pragu. Osebujnim klavijaturama, brutalnim rifovima, vrištećim/pjevnim vokalima, virtuznim bubnjevima, glasovnim semplovima iz šezdesetak filmova (ponajviše češkog redatelja Františeka Vláčila, koji je postao i njihovim zaštitnim znakom), prekrasnim vizualima, Lvmen uistinu predstavlja vrlo močan kolektiv, prožet težinom Neurosisa, matematički metaliziranim ritmom Isisa, silovitošću Swansa, i žalobnim prizvukom Slintovog "Spiderlanda".

U svega nekoliko godina postojanja i traženja, Lvmen je 1998. i 2000., objavio svoja prva dva albuma na labelu Day After Records (''Lvmen'' i ''Raison D'etre'') kojima su, pogotovo na svojim javnim nastupima, koje možmo smatrati legendarnima, jednako uspješno inspirirali publiku, kao i njihovi američki uzori. 

Iako su sa ''Mondom" (2006.) i ''Heronom'' (2008.) postigli zapažen uspjeh, 2011. u prometnoj nesreći smrtno je stradao njihov gitarist Dada, pa se ponovo povlače u osamu. 

Prošlogodišnji povratak na scenu uz novi album pod nazivom "Mitgefangen Mitgehangen",

(što u prijevodu znači: ''ono što se započne, treba se završiti''), dostojno je poput svojih prethodnika vratio Lvmen u fokus alternativnih zbivanja. Album ponovno pokazuje Lvmenovu snagu da se nosi sa svim osobnim tragedijama; vrlo je atmosferičan – ujedno mračan i agresivan, melankoničan je i sjetan. 

 

Društvo na turneji im prave prijatelji iz benda Tomáš Palucha.Klasična muzička priča dvojice prijatelja koji na živim nastupima pozivaju publiku da im se pridruže u improvizaciji, na pozornici. Ubrzo stječu reputaciju vrlo zanimljive grupe koja ipak zaokružuje postavu i odlaze u studio. Novostvorena postava zaokružila je osnovnu glazbenu ideju pa ih se s pravom počinje uspoređivati sa grupama poput Eartha, Grailsa pa i Godspeed You! Black Emperora. Prelazeći preko svih žanrovskih klišeja i pravila, uvijek tražeći novi zvuk i pristup, Tomáš Palucha uspješno izbjegava vezivanje uz jednu određenu glazbenu kategoriju i uspjeva na živim nastupima okupiti što različitiju publiku. Ove godine izdaju svoj drugi album pod nazivom „Čaro", koji je izdan nedavno u produkciji Day After Recordsa.

 

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kn moguće ih je kupiti u Dallas music hop Rijeka i u sustavu Entrio dok će cijena na ulazu biti 60,00 kn.

  isprintaj članak