Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Masovno samoubojstvo ptica u Indiji
Želite li se odvojiti od monotonije svakodnevnog života, trebali biste posjetiti neobična mjesta u Indiji i ostati zaprepašteni. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Nova klupska sezona u @OKC Palach počinje 12. rujna u 20 sati
Objavljeno: 31.08.2018. 09:41  
Lvmen i Tomáš Palucha (Češka) u srijedu, 12. rujna u @OKC Palach, Rijeka
Lvmen i Tomáš Palucha (Češka) u srijedu, 12. rujna u @OKC Palach, Rijeka

Lvumen


Legendarni češki post hardcore/metal bend Lvmen otvara novu, 9. klupsku sezonu programa Distune vam predstavlja u srijedu, 12. rujna s početkom u 20 sati u @OKC Palach, Rijeka. 

 

Prošlogodišnje uskrsnuće benda obilježio je sjajni povratnički album "Mitgefangen Mitgehangen", s kojim dolaze i do Rijeke. Osebujne klavijature, brutalni rifovi, vrišteći/pjevni vokali, virtuozni bubanj, glasovni semplovi I prekrasni vizuali sve je to Lvmen!

Koncert otvaraju prijateljski bend Tomáš Palucha.

 

Povratak legendi

Lvmen možemo najbolje okarakterizirati kao post - metal/post -hardcore bend osnovan sad već davne 1995. u Pragu. Osebujnim klavijaturama, brutalnim rifovima, vrištećim/pjevnim vokalima, virtuznim bubnjevima, glasovnim semplovima iz šezdesetak filmova (ponajviše češkog redatelja Františeka Vláčila, koji je postao i njihovim zaštitnim znakom), prekrasnim vizualima, Lvmen uistinu predstavlja vrlo močan kolektiv, prožet težinom Neurosisa, matematički metaliziranim ritmom Isisa, silovitošću Swansa, i žalobnim prizvukom Slintovog "Spiderlanda".

U svega nekoliko godina postojanja i traženja, Lvmen je 1998. i 2000., objavio svoja prva dva albuma na labelu Day After Records (''Lvmen'' i ''Raison D'etre'') kojima su, pogotovo na svojim javnim nastupima, koje možmo smatrati legendarnima, jednako uspješno inspirirali publiku, kao i njihovi američki uzori. 

Iako su sa ''Mondom" (2006.) i ''Heronom'' (2008.) postigli zapažen uspjeh, 2011. u prometnoj nesreći smrtno je stradao njihov gitarist Dada, pa se ponovo povlače u osamu. 

Prošlogodišnji povratak na scenu uz novi album pod nazivom "Mitgefangen Mitgehangen",

(što u prijevodu znači: ''ono što se započne, treba se završiti''), dostojno je poput svojih prethodnika vratio Lvmen u fokus alternativnih zbivanja. Album ponovno pokazuje Lvmenovu snagu da se nosi sa svim osobnim tragedijama; vrlo je atmosferičan – ujedno mračan i agresivan, melankoničan je i sjetan. 

 

Društvo na turneji im prave prijatelji iz benda Tomáš Palucha.Klasična muzička priča dvojice prijatelja koji na živim nastupima pozivaju publiku da im se pridruže u improvizaciji, na pozornici. Ubrzo stječu reputaciju vrlo zanimljive grupe koja ipak zaokružuje postavu i odlaze u studio. Novostvorena postava zaokružila je osnovnu glazbenu ideju pa ih se s pravom počinje uspoređivati sa grupama poput Eartha, Grailsa pa i Godspeed You! Black Emperora. Prelazeći preko svih žanrovskih klišeja i pravila, uvijek tražeći novi zvuk i pristup, Tomáš Palucha uspješno izbjegava vezivanje uz jednu određenu glazbenu kategoriju i uspjeva na živim nastupima okupiti što različitiju publiku. Ove godine izdaju svoj drugi album pod nazivom „Čaro", koji je izdan nedavno u produkciji Day After Recordsa.

 

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kn moguće ih je kupiti u Dallas music hop Rijeka i u sustavu Entrio dok će cijena na ulazu biti 60,00 kn.

  isprintaj članak