Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Svako je radno mjesto prava galerija ljudskih likova bilo da je riječ o trgovini s tri prodavača ili o uredu u kojem radi petnaest ili više ljudi Suradnici na poslu: Nikada se pretjerano ne žrtvujte za druge 10.08.2016. 14:00
Suradnici na poslu: Nikada se pretjerano ne žrtvujte za druge
Osobi u neprestanom stresu poklonite za rođendan plaćen tečaj autogenog treninga. ...
više...
Oglašavanje je najučinkovitije sredstvo Promocija u turizmu 08.08.2016. 18:21
Promocija u turizmu
U promotivnim aktivnostima treba prikazivati Hrvatsku kao jednu od najbližih obala mnogim europskim zemljama i bliskoj svim zemljama. ...
više...
Pažljivo s priborom za jelo Zašto na poslovnim sastancima ne biste trebali razgovarati o poslu 25.03.2016. 19:10
Zašto na poslovnim sastancima ne biste trebali razgovarati o poslu
Ako Vas netko zatraži stručni savjet, pristojno ga uputite na vaše uredovno vrijeme. ...
više...
Međunarodni dan materinskoga jezika potiče nas na razmišljanje 8 najčešćih grešaka koje radimo kada koristimo hrvatski jezik 09.03.2016. 12:15
8 najčešćih grešaka koje radimo kada koristimo hrvatski jezik
Izdvojili smo nekoliko najčešćih pogrešaka koje činimo u hrvatskome jeziku. ...
više...
Tipičan franchising ove vrste je Coca-Cola, koja svim punionicama prodaje samo koncentrat tog pića. Franchising (franšiza) - isključivo pravo proizvodnje ili prodaje nekog dobra ili usluge 08.03.2016. 13:03
Franchising (franšiza) - isključivo pravo proizvodnje ili prodaje nekog dobra ili usluge
Poslovna filozofija koja uspješnost pojedinca povezuje sa sposobnošću mogućih poduzetnika. ...
više...
Danas više ne može spavati bez alarma Vatrodojava - protuprovala -fizička zaštita -videonadzor - SOS sustavi 25.02.2016. 09:35
Vatrodojava - protuprovala -fizička zaštita -videonadzor - SOS sustavi
Cijene elektroničke zaštite nemjerljive s učincima koji se njihovom ugradnjom postižu. ...
više...
Lošim zajutrakom može se jednim udarcem uništiti cjelokupna usluga Zajutrak (doručak) - više od formalnosti 13.02.2016. 21:55
Zajutrak (doručak) - više od formalnosti
Zajutrak je najčešće posljednji obrok i usluga koju gost uživa prije no što otputuje. ...
više...
Gosti moraju za domaćina biti “hotelsko plemstvo” Gost je uvijek u pravu 06.12.2015. 13:54
Gost je uvijek u pravu
Prvi hotel u svijetu izgrađen 1345. godine u Francuskoj, u Ruanu; bio je to hotel Corona ...
više...
Izlasci bez djece na ručkove i poglavito večere, postaju sve rjeđi I djeca su dobri gosti 12.08.2015. 17:43
I djeca su dobri gosti
Poklonjena igračka će zaokupiti dječju pažnju, te ona neće smetati ni svojim roditeljima, a ni ostalim gostima u restauraciji. ...
više...
All inclusive je rastezljiv pojam i ovisi o visini cijene uplaćenog aranžmana All Inclusive ljetovanje 08.08.2015. 20:42
All Inclusive ljetovanje
All inclusive gosti ne koriste usluge besplatno već su ih unaprijed skupo platili. ...
više...
Dvojba koja zbunjuje turističke djelatnike jest pravopisna prilagodba anglicizma camp. Kamp, Camp, kemp 02.08.2015. 13:08
Kamp, Camp, kemp
Problem je nedvojbeno riješen općeusvojenim rješenjem: kamp. ...
više...
Socijalni inženjeri: posebno obučeni ljudi za krađu poslovnih ili državnih tajni Visokoobrazovani kradljivci znanja 03.07.2015. 11:57
Visokoobrazovani kradljivci znanja
Socijalni inženjeri zse uglavnom predstavljaju kao informatičari koji održavaju server, za što se često koriste i vanjski konzultanti. ...
više...
Većina posjetitelja dnevnih barova voli konzervativni koktel - bez iskušavanja. Najomiljeniji klasični kokteli 01.07.2015. 16:24
Najomiljeniji klasični kokteli
Kretanja kod priprave koktela: klasici! ...
više...
Imenica šnicl(a) nehrvatskoga je podrijetla i dolazi od njemačke imenice Schnitzel Odrezak ili šnicl (šnicla)? Umak ili sos? 06.05.2015. 12:34
Odrezak ili šnicl (šnicla)? Umak ili sos?
Posuđene riječi treba kada je god to moguće zamjenjivati najbližim hrvatskim suodnosnicama. ...
više...
Poslovna pravila ponašanja Ophodite se sa svakim kao da je uvaženi gost (Konfucije) 05.05.2015. 17:11
Ophodite se sa svakim kao da je uvaženi gost (Konfucije)
Umjesto da pod svaku cijenu nastojite dokazati kako ste u pravu, pokažite razumijevanje... ...
više...
Do 1765. riječ restaurant je značila ”izdašno jelo koje obnavlja, oporavlja, krijepi” Restauracija, restaurant, restoran, restoracija 29.04.2015. 17:19
Restauracija, restaurant, restoran, restoracija
U 18.st. stoljeću restaurant je značio najprije neku pikantnu juhu od govedine i peradi koja ”krijepi i obnavlja.” ...
više...
Takva hotelska naselja, nerijetko ograđena žicom, pružaju vrhunsku uslugu turistima koristeći klimatske blagodati podneblja "Resortizacija" Hrvatske
08.03.2015. 11:47
" class="thumb1"/>
Pojam "Resort" ima različito značenje ovisno o stupnju razvoja turističkog odredišta. ...
više...
Na brodu je zajamčena i večernja animacija i vrhunska kuhinja Kongres na malo drugačiji način: Kongresi u plivajućem hotelu 07.03.2015. 22:51
Kongres na malo drugačiji način: Kongresi u plivajućem hotelu
Dok sudionici susreta izlažu svoja predavanja, pratitelji se neometano mogu kretati brodom, sudjelovati u dnevnim aktivnostima ili uživati n ...
više...
Tko direktore i djelatnike turističkih tvrtki usred ljeta oblači u dugi debeli tekstil? Poslovni ljudi, odjeća i način oblačenja i primjereno oblačenje 12.01.2015. 13:24
Poslovni ljudi, odjeća i način oblačenja i primjereno oblačenje
Osim što nas ismijava, duh vremena nam sugerira da je budućnost onakva kakvu je zamišljamo. ...
više...
Nizozemska je ispred Francuske i još uvijek je najveći izvoznik sireva na svijetu Gouda i edamer u oštroj konkurenciji 09.01.2015. 16:53
Gouda i edamer u oštroj konkurenciji
Francuzi zasjenjuju nizozemske stručnjake s više inačica sireva, neobičnim pakiranjima i boljom prodajnom strategijom. ...
više...

  Stranica 4 od 9
1 2 3 [4]  5 6 7 8 9