Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Svjetski dan tune - bitne vrste koja zaslužuje to priznanje
Ribolov tune na Tihom oceanu nedvojbeno najbolji i najodrživiji na svijetu ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
U zrakoplovu uvijek mislite i na suputnike
Objavljeno: 10.08.2014. 07:16  
Mali bonton - zrakoplovi
Mali bonton - zrakoplovi

Surrataya (Tajland)

 

Vjerojatno najudobnije i svakako najbrže putovanje je ono zrakoplovom. U zrakoplovnu luku treba stići jedan sat prije polijetanja kako biste u miru obavili sve potrebno kod prijave na let. Prije polijetanja ne smije se zaboraviti vidljivo označiti svu svoju prtljagu. Manju ručnu prtljagu s najnužnijim i najpotrebnijim stvarima i osobnim predmetima smije se ponijeti sa sobom u zrakoplov. Takvom prtljagom ne smeta se susjedima, ali pritom treba pripaziti da se ne podmetne suputnicima pod noge.

Tijekom leta treba poštivati upute osoblja zrakoplova (domaćina zrakoplova) koji su na raspolaganju za najrazličitija pitanja. Na munarodnim letovima glavni je jezik sporazumijevanja engleski, stoga vjerojatno neće biti poteškoća u razgovoru.

I tijekom objeda u zrakoplovu mora se pripaziti na čistoću. Ako putniku postane zlo, uzima vrećicu i nastoji biti što diskretniji. To su svakako prilično neugodne situacije, ali pritom ne treba zaboraviti da je mnogima zlo tijekom leta. Za pomoć se zamoli domaćin (-ca) zrakoplova.

U zrakoplovu je važno i poštivati upute na zahodu. Ne smije se gurati prilikom preuzimanja prtljage te valja dobro promotriti kovčeg kojeg se uzima, jer kovčezi su ponekad vrlo slični, stoga se mora pripaziti da se ne uzme tuđa prtljaga.

  isprintaj članak