Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Uprava Jagannath hrama prijavila je objavljeni video policijskoj stanici Singhadwara.
Objavljeno: 01.11.2019. 09:35  
Maloljetna djevojka privedena zbog snimanja TikTok videa u Jagannath hramu
Maloljetna djevojka privedena zbog snimanja TikTok videa u Jagannath hramu

Policija Singhadware u četvrtak je uhitila maloljetnu djevojku u mjestu Odisha's Puri (Indija), u državi Orissa, 500 km južnije od Kolkate, pod optužbom da je snimila video u prostorijama Shree Jagannath hrama i podijelila video na TikTok-u.

Postupajući po prigovoru, policija je podnijela prijavu i pokrenula istragu. Policija je pronašla maloljetnu djevojčicu iz područja Nimapara uz pomoć njenih računa na društvenim medijima i uputila je na istražni razgovor u policijsku stanicu Singhadwara. 

Puri SP Uma Shankar Das rekao je da je djevojci uručena obavijest broj 41 (A) o odbacivanju kaznene pšrijave, a nakon ispitivanja i službenog upozorenja, policija ju je pustila na slobodu.

U sličnom slučaju prije nekoliko dana, druga djevojka snimila je TikTok video Bhoga Mandapa i Anandabazaara u prostorijama Shree Mandir, a također je objavila video na svojim društvenim medijima usprkos strogim ograničenjima za unos mobitela i drugih elektroničkih naprava u svetište iz 12. stoljeća.

Prema indijskim zakonima, slučaj je registriran u skladu s odjeljkom 295 (A), 30 Zakona o spomeniku antike i 66 Zakona o IT-u.

  isprintaj članak