Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


Zeleno Margaretino leto uz zvuke Beethovena na 321 m iznad mora
Objavljeno: 25.06.2020. 09:27  
Margaretino ljeto u Bakru od od 26. lipnja do 25. srpnja 2020. godine
Margaretino ljeto u Bakru od od 26. lipnja do 25. srpnja 2020. godine

Bakarski prezidi 

 

Margaretino leto u podosta izmijenjenom izdanju ove godine krase intimniji i osobniji programi posvećeni prirodi, baštini i glazbi. Okosnicu programa čine četiri zanimljive interpretacijske šetnje koje će posjetitelje provesti kroz Bakar, Ponikve, stari grad Hreljin i Praputnjak te pokazati bogatstvo i raznolikost Bakarskog kraja

Pomno osmišljeni programi Margaretinog leta, koje će trajati od 26. lipnja do 25. srpnja, odvest će manje grupe posjetitelja ususret prirodnoj baštini gdje će, u društvu vrhunskih vodiča, uživati njenim ljepotama i zanimljivostima. Četiri zanimljive ture posjetitelje će provesti kroz Bakar, Ponikve, stari grad Hreljin i Praputnjak. 

 

Šetnja "Bakar na vrhu" i promocija Bakarske torte 26. lipnja

Šetnjom kroz povijest započet će 26. lipnja započeti Margaretino leto.  TZ grada Bakra odlučila je ove godine realizirati u suradnji s lokalnim baštinskim profesionalcima koji su Turistočka zajednica grada Bakra i domaći stručnjaci za baštinu osmislili su ovu interpretacijsku turu u čijem će završetku sudjelovat će i Sonja Jelušić Marić, direktorica TZ Bakra, koja će ispričat onu najdirljiviju i samo rijetkima poznatu priču. Na otvorenju će zapjevati klapa Vinčace, a posjetitelji će se moći zasladiti oživljenom Bakarskom tortom, koju će Pekara Vrbnik uvrstiti u svoju ponudu i učiniti dostupnom.

 

"Otkrij dva lica Praputnjaka” – šetnja kroz mjesto s najljepšim pogledom, 3. srpnja  

Ostale tri šetnje posjetitelje vode u prirodu, a za prvu su zaduženi domaćini, točnije baštinske profesionalke s Praputnjaka: Marija Rađa, Ivona Miloš, Tajana Frančišković i Jadranka Ajvaz. Posjetitelje će provesti kroz zelenu praputnjarsku Dolčinu pa sve do kamenih Takala (Bakarske prezidi) s kojih se pruža jedan od najljepših pogleda na Kvarneru. Ispričat će i pokazati mnoge povijesne zanimljivosti svog mjesta. 

 

Obiteljska tura "3,2,1, kreni na Hreljin" s Jelenom Holenko Pirc, 9. srpnja

Sljedeću turu pod nazivom "3,2,1... kreni na Hreljin" TZ grada Bakra ostvarit će 9. srpnja u suradnji s najiskusnijim vodičem susjednog Gorskog kotara - Jelenom Holenko Pirc iz Lynx and Foxa. Na turi namijenjenoj prvenstveno obiteljima, Jelena će predstaviti prirodnu i povijesnu baštinu Hreljinske Gradine na kojoj, na kraju, slijedi veličanstven doživljaj! U godini Beethovena, glazbu slavnog skladatelja Hrvatski gudački kvartet izvodit će u bajkovitoj povijesnoj kulisi, 321 m iznad mora s predivnim pogledom na Bakar i kvarnerske otoke. 

 

Igrificirana "Odigraj Hirčevu tajnu razinu” s Ivom Silla u Ponikvama 17. srpnja

Za još jedno događanje u prirodi - "Odigraj Hirčevu tajnu razinu", zadužena je Iva Silla, dugogodišnja suradnica TZ grada Bakra i kreatorica sjajnih zagrebačkih tura Secret Zagreb. Ona će 17. srpnja u zelenoj dolini Ponikve u dva termina pripremiti zanimljivu turu s elementima igre. Kroz mozgalice i pitalice oživjet će dva prirodoslovca i profesora koji su živjeli i radili u Bakru - Dragutina Hirca i Narcisa Damina te zanimljivosti koje su otkrili o fenomenu Ponikava i njegovom jezeru koje nastaje i nestaje! 

  isprintaj članak