Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U
Iločki podrumi ukupno proizvedu od 4,5 do 5 milijuna litara vina godišnje s izuzetnih položaja Principovac i Vukovo
Objavljeno: 30.04.2019. 08:52  
MasterClass Iločkih podruma u Alhambri oduševio odličnim graševinama i tramincima!
MasterClass Iločkih podruma u Alhambri oduševio odličnim graševinama i tramincima!

U petak, 26. travnja 2019., održan je prvi ovosezonski MasterClass u Boutique hotelu Alhambra na Malom Lošinju, u kojem su Iločki podrumi predstavili jedanaest vina potvrđenih mnogobrojnim zlatnim, platinastim i pobjedničkim naslovima. 

Od graševina se moglo kušati od svježe elegantne berbe - Graševine kvalitetno vino 2018, Graševine vrhunsko vino 2017, koja svojim aromama zrele jabuke osvaja slatkastim završetkom na nepcu, preko Velike berbe 2011 (alk. 13,1%, rezidualni šećer 1,9 g/l, kiseline 5,4 g/l), Graševine Principovac 2013 do impozantnih arhivskih Graševina 2008 i 1983 godine, koje su više nego u izvrsnoj kondiciji, bogatih i zavodljivih tercijarnih aroma. 

U drugom dijelu MasterClassa naglasak je stavljen na bogate, mirisne, potentne te u mirisu i okusu sjajne tramince. Prisutni su kušali Traminac vrhunski 2017, zatim poluslatki Traminac Principovac 2015, arhivski Traminac iz 1982 godine, Traminac izbornu berbu prosušenih bobica 2011 (alk. 13,4%, rezidualni šećer 143,3 g/l, kiseline 6,1 g/l) i arhivski Traminac ledenu berbu 2007 godine. Zaključak je da su vrhunska predikatna vina u svim kategorijama posebnost Iločkih podruma, što potvrđuje i platinum medalja na Decanteru 2016. godine za Traminac izbornu berbu prosušenih bobica 2011.

Tijekom izlaganja svake selekcije istaknuto je kako su obje sorte velikih mogućnosti, pokazale svoje tipične karakteristike teroara (fr. terroir). Iločki podrumi ukupno proizvedu od 4,5 do 5 milijuna litara vina godišnje s izuzetnih položaja Principovac i Vukovo uz posebnu pažnju glavne enologinje Vere Zime i mladog tima enologa Ivane Raguž, Marka Marko i Antonele Knezović, omogućuju da novim tehnologijama dobiju oplemenjena vina, snažne reputacije i titula vinskih autoriteta, koja sve više privlače mnogobrojne istinske poznavatelje vrhunskih vina.

Nakon MasterClassa poslužena je večera u šest sljedova na kojoj su poslužena jela u sljubljivanju s vinima Iločkih podruma. Na jelovniku alhambrinog tima tako su se našli maslac amuse bouche, hobotnica s Mozzarelom di Buffala, file kovača s bobom i špinatom, domaći ravioli punjeni s crnom slavonskom svinjom i gorgonzolom, pačja prsa s mlincima i brusnicama te liči desert s dvanaest različitih sastojaka. Uz navedena jela, sklad okusa posebno su dočarali Traminac vrhunski 2017 (alk. 13,5%, rezidualni šećer <1 g/l, kiseline 5,2 g/l) te arhivski biser Rajnski rizling iz 2006 godine (alk.12,0%, rezidualni šećer 45,3 g/l, kiseline 6,3 g/l). 

Uvodnu riječ ispred Alhambre dobrodošlicu na samo odredište i na prvi ovosezonski MasterClass poželio je Kristijan Merkaš, glavni korporativni sommelier Jadranka hotela.

MasterClass koji je vodila Karmela Tancabel, član Uprave marketinga i izvoza Iločkih podruma, prvi dio radionice je posvetila graševinama, a drugi dio tramincima. 


  isprintaj članak