Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Sjajno otvorenje sezone
Objavljeno: 28.03.2021. 21:15  
Matija Marinić u Solkanu ovjenčan broncom
Matija Marinić u Solkanu ovjenčan broncom

Matija Marinić u Solkanu ovjenčan broncom

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, osvojio je brončano odličje u utrci ICF-a u Solkanu.

Riječ je o prvoj velikoj međunarodnoj utrci u kojoj je Marinić sudjelovao ove godine.

Prvo je mjesto zauzeo Talijan Raffaelo Ivaldi, a drugo Slovenac Luka Božič. Matija Marinić na trećem je mjestu završio jer je dodirnuo jedna vrata čime je dobio dvije kaznene sekunde. 

„Vrlo sam zadovoljan Matijinim današnjim nastupom. Brz je, eksplozivan i izuzetno motiviran. Takav nam pristup treba na natjecanjima, a na pripremama u ovom prednatjecateljskom razdoblju pokušat ćemo otkritii sve Matijine vrline i mane kako bismo na Europskom prvenstvu i u Svjetskom kupu birali najbolje taktike za nastup" - kazao je Marinićev trener Stjepan Perestegi.

Na natjecanje u Solkan, naselje u slovenskoj općini Nova Gorica, stiglo je tristotinjak sportaša, a u Marinićevoj disciplini, slalomu kanuom na divljim vodama, natjecalo ih se pedeset i devet. Uz Hrvate i Slovence, bili su tu i Talijani, Česi i Slovaci.

„Kako je u Novoj Gorici, nedaleko Trsta, nešto toplija klima, mnogim kanuistima iz središnje Europe upravo ovdje počinje natjecateljska sezona. Zato smo svi bili izuzetno motivirani pokazati se na stazi u punoj snazi. Žao mi je zbog kaznenih sekundi koje su me udaljile od zlatnog odličja, ali zadovoljan sam kako mi čamac ide, njegovom brzinom i načinom na koji njime upravljam. To je pokazatelj da sam na pravom putu za postizanje još boljih rezultata na natjecanjima koja slijede" - kazao je Marinić.

 

Iduća ICF utrka u kojoj će sudjelovati, bit će ona za tri tjedna u Ljubljani.

U srpnju Marinića očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

  isprintaj članak