Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Anketa


NALAZITE SE U
Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva
Objavljeno: 26.05.2019. 12:19  
Med – Dobro se odnosite prema njemu
Med – Dobro se odnosite prema njemu

Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva. Što još ne znate o medu:

- Med je jedna od rijetkih namirnica koju se ne može uspješno proizvesti na umjetan način.

- Med je gotovo idealna namirnica jer je najmanje zagađen pesticidima. Pčela je osjetljiva na pesticide i od njih ugiba. Ne uspijeva ih unijeti u košnicu.

- Svaki prirodni med se kristalizira nakon izvjesnog vremena. Neki prije, neki kasnije, ovisi o količini groždanog i voćnog šećera.

- Kristalizirani med se zagrijavanjem može dovesti u tekuće stanje. Zagrijava se u posudi s vodom i to na temperaturi na većoj od 40°C.

- Ako želite brzo nadoknaditi izgubljenu energiju preporučljivi su napici od mlijeka, voća i povrća zaslađeni medom.

- Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva.

- Ako u obitelji imate starije osobe, sportaše ili teške fizičke radnike upotrebljavajte med što više, jer je za njih posebno koristan. 

  isprintaj članak