Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva
Objavljeno: 26.05.2019. 12:19  
Med – Dobro se odnosite prema njemu
Med – Dobro se odnosite prema njemu

Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva. Što još ne znate o medu:

- Med je jedna od rijetkih namirnica koju se ne može uspješno proizvesti na umjetan način.

- Med je gotovo idealna namirnica jer je najmanje zagađen pesticidima. Pčela je osjetljiva na pesticide i od njih ugiba. Ne uspijeva ih unijeti u košnicu.

- Svaki prirodni med se kristalizira nakon izvjesnog vremena. Neki prije, neki kasnije, ovisi o količini groždanog i voćnog šećera.

- Kristalizirani med se zagrijavanjem može dovesti u tekuće stanje. Zagrijava se u posudi s vodom i to na temperaturi na većoj od 40°C.

- Ako želite brzo nadoknaditi izgubljenu energiju preporučljivi su napici od mlijeka, voća i povrća zaslađeni medom.

- Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva.

- Ako u obitelji imate starije osobe, sportaše ili teške fizičke radnike upotrebljavajte med što više, jer je za njih posebno koristan. 

  isprintaj članak