Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva
Objavljeno: 26.05.2019. 12:19  
Med – Dobro se odnosite prema njemu
Med – Dobro se odnosite prema njemu

Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva. Što još ne znate o medu:

- Med je jedna od rijetkih namirnica koju se ne može uspješno proizvesti na umjetan način.

- Med je gotovo idealna namirnica jer je najmanje zagađen pesticidima. Pčela je osjetljiva na pesticide i od njih ugiba. Ne uspijeva ih unijeti u košnicu.

- Svaki prirodni med se kristalizira nakon izvjesnog vremena. Neki prije, neki kasnije, ovisi o količini groždanog i voćnog šećera.

- Kristalizirani med se zagrijavanjem može dovesti u tekuće stanje. Zagrijava se u posudi s vodom i to na temperaturi na većoj od 40°C.

- Ako želite brzo nadoknaditi izgubljenu energiju preporučljivi su napici od mlijeka, voća i povrća zaslađeni medom.

- Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva.

- Ako u obitelji imate starije osobe, sportaše ili teške fizičke radnike upotrebljavajte med što više, jer je za njih posebno koristan. 

  isprintaj članak