Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
AIPH odobrio EXPO 2021 DOHA (Katar)
Objavljeno: 29.11.2018. 15:23  
Međunarodna izložba hortikulture Expo 2021 Doha od od kraja 2021. do početka 2022. godine
Međunarodna izložba hortikulture Expo 2021 Doha od od kraja 2021. do početka 2022. godine
  • Međunarodna izložba hortikulture Expo 2021 Doha od od kraja 2021. do početka 2022. godine

Međunarodna udruga proizvođača hortikulture (AIPH) odobrila je prijavu Katara za domaćinstvo Međunarodne izložbe hortikulture A1 u 2021/22. Odobrenje Expo-a 2021 Doha (Katar) dovršeno je u ožujku 2018. godine s formalnim priznanjem BIE-a (Bureau International des Expositions) 22. studenog 2018. godine.

 

Uz temu usmjerenu na zelenjenje pustinje i poboljšanje okoliša, Expo će biti održan u Dohi 

od kraja 2021. do početka 2022. godine. Pokriva najmanje 50 hektara i očekuje se dolazka tri milijuna posjetitelja.

 

Expo 2021 Katar će biti organiziran u kontekstu da su klima, voda i tlo neophodni i ugroženi resursi. 

 

Na temelju Qatar National Vision 2030 ciljevi Expo 2021 Katar su:

- Prva hortikulturna izložba u regiji s pustinjskom klimom

- Pozvati hortikulturni sektor svijeta da razmijeni znanja i iskustva u podršci Qatar National Vision 2030.

- Kako se Green City Concept može primijeniti na Bliskom Istoku

- Poticati hortikulturalnu inovaciju oko klime, vode i tla u Kataru

- Potaknuti međunarodne investicije i poslovne prilike za strane zemlje u Kataru

- Uspostaviti vezu između zelenog, sportskog i ljudskog zdravlja

- Izraditi "međunarodni park” u potpori FIFA Svjetskom kupu 2022

 

 

Komentirajući odobrenje glavnog tajnika AIPH-a, gospodin Tim Briercliffe izjavio je: "Odobrenje ovog sajma predstavlja uzbudljivu novu priliku za razvoj hortikulture i urbanog zelenila u Kataru i Bliskog istoka, što će biti jedinstvena prilika svijetu da pokaže kako se biljke i krajolik mogu suočiti s izazovima s kojima se susreću vruće, pustinjske zemlje i veselimo se suradnji s vladom Katara kako bismo ovo učinili sjajnim događajem koji će se održati samo godinu dana prije nego što Katar bude domaćin FIFA Svjetskog kupa ".

 

Njegova ekscelencija Abdulla Bin Abdulaziz Al Subai, ministar općina i okoliša u državi Katar, rekao je: "Najvažnije je razmotriti Expo 2021 Doha kao katalizator za jačanje izgradnje parkova, razvoja hortikulture i sadnje cvijeće, biljke i drveće u otežanim klimatskim uvjetima, s obzirom na toplinu, slanost i sušu. Stoga smo vrlo ponosni što Doha održava interaktivni višenamjenski Expo s ciljem unapređenja prirodnog okoliša na međunarodnoj razini.

Poticat ćemo zemlje da podijele svoje tehnologije i znanje s državama koje upravljaju otežanim klimatskim uvjetima kako bismo mogli pronaći radikalna rješenja za dobrobit svih.

Kako živimo većinu naših života u gradovima, treba razmotriti ljepotu gradova i zelenih površina, kako životnih tako i značajnih. "

 

AIPH odobrava Međunarodne izložbe hortikulture u skladu s AIPH pravilima za međunarodne izložbe hortikulture (http://aiph.org/marketing-and-exhibitions/) i članom 4.B.2 Međunarodne konvencije o međunarodnim izložbama. Odobrenje se odobrava pod uvjetima. Odobravanje A1 Međunarodnih izložaba hortikulture također je priznato od strane Bureau International des Expositions (BIE - www.bie-paris.org).


  isprintaj članak