Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Cvjetni balkoni su raskoš za oči
Nema svaki ljubitelj cvijeća vlastiti vrt. Ali već i cvjetna raskoš u prozorskoj kutiji za cvijeće razveseljava srce i oko! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Muzeji za jednakost: različitost i uključivost
Objavljeno: 13.05.2020. 13:40  
Međunarodni dan muzeja 18. svibnja u Etnografskom muzeju u znaku različitosti i uključivosti
Međunarodni dan muzeja 18. svibnja u Etnografskom muzeju u znaku različitosti i uključivosti

Etnografski muzej u Zagrebu pridružit će se obilježavanju 40. Međunarodnog dana muzeja dana 18. svibnja 2020. godine pod sloganom Muzeji za jednakost: različitost i uključivost. Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja posvećen je ranjivim skupinama.

Virtualna šetnja kroz stalni postav postat će dostupna upravo 18. svibnja na web stranici Etnografskom muzeja: http://www.emz.hr. Svatko može odaberati željene sadržaje koji ga zanimaju i naučiti nešto novo o hrvatskoj i svjetskoj materijalnoj i nematerijalnoj baštini.

Na Međunarodni dan muzeja posjetitelji mogu i osobno posjetiti muzej od 10 do 17 sati, a ulaz je slobodan. 

 

Od ponedjeljka, 18. svibnja za publiku je uz izložbu Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave dostupan i dio izložbenog stalnog postava: Izvaneuropska kultura. 

Organizirana su i dva besplatna vodstva u 11 i 16 sati kroz izložbu Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave. Najveći broj posjetitelja po vodstvu je 10 osoba.

 

Etnografski muzej pridržava se svih aktualnih mjera i preporuka propisanih od strane Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

  isprintaj članak