Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Zabrana je rezultat sve većih prijetnji od korona virusa u najvećem vijetnamskom gradu
Objavljeno: 29.05.2021. 09:13  
Međunarodni letovi do zračne luke Ho Chi Minh Cityja obustavljeni su na tjedan dana
Međunarodni letovi do zračne luke Ho Chi Minh Cityja obustavljeni su na tjedan dana

Zračna luke Ho Chi Minh City

Uprava za civilno zrakoplovstvo Vijetnama (CAAV) zabranila je dolazne putničke letove na međunarodnu zračnu luku Tan Son Nhat u Ho Chi Minh Cityju (HCMC), počevši od 27. svibnja.

Potez je poduzet usred sve većih prijetnji od korona virusa u južnoj metropoli. Obustava će biti na snazi ​​do 4. lipnja 2021., rekao je predstavnik CAAV-a, dodajući da zračna luka i dalje obavlja odlazne letove.

Dolasci stranih državljana u Vijetnam ograničeni su od ožujka prošle godine zbog covida-19. Dozvoljen je samo ulazak vijetnamskih državljana koji su ostali u inozemstvu, stranih dužnosnika, diplomata, stručnjaka, ulagača i visokokvalificiranih radnika. Putnici moraju proći obvezni 21-dnevnu karantenu, bilo u centraliziranim kampovima ili drugim objektima, uključujući hotele.

Gradske vlasti zatvorile su restorane, kozmetičke salone, lječilišta, turistička mjesta, muzeje, šetališta, noćne tržnice i parkove od 28. svibnja. Do daljnjeg su zabranjena i sva okupljanja više od 10 ljudi.

Obitelji koje na ulici prodaju hranu i piće mogu ponuditi samo hranu za ponijeti. U hotelskim restoranima mogu usluživati ​​goste samo pod uvjetom da sjede na razmaku od dva metra i da istovremeno nije dopušten boravak više od 20 osoba.

Prema izvještaju Ministarstva zdravstva pokazao je da je u Vijetnamu trenutno 6.396 bolesnika s covidom-19 od kojih se 2853 oporavilo i 46 je smrtnih slučajeva povezanih s bolešću.

  isprintaj članak