Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem
Objavljeno: 11.06.2019. 17:53  
Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno
Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno

Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno

 

- Kako bi ulje ostalo bistro u njega stavite nekoliko drvenih čačkalica.

- Stavite li žlicu octa ili ruma u još hladnu masnoću kod pohanja mesa, meso neće upiti suvišne masnoće.

- Kad pržite na masti, stavite u posudu s masnoćom malo brašna ili soli kako mast ne bi prskala.

- Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem.

- Žličica slatkog vrhnja što ćete je staviti u pečenje, oplemenit će meso, a umak će biti gušći.

- Pečete li meso u pećnici, prekrijte ga aluminijskom folijom koju ste prije toga probušili na nekoliko mjesta, kako bi kroz rupice izlazila para, ali ne i masnoća. Tako ćete uštedjeti trud oko čišćenja.

- U odreske od mljevenog mesa sitno naribajte jedan mali krumpir. Odresci će biti puno sočniji i ukusniji. 

  isprintaj članak