Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem
Objavljeno: 11.06.2019. 17:53  
Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno
Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno

Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno

 

- Kako bi ulje ostalo bistro u njega stavite nekoliko drvenih čačkalica.

- Stavite li žlicu octa ili ruma u još hladnu masnoću kod pohanja mesa, meso neće upiti suvišne masnoće.

- Kad pržite na masti, stavite u posudu s masnoćom malo brašna ili soli kako mast ne bi prskala.

- Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem.

- Žličica slatkog vrhnja što ćete je staviti u pečenje, oplemenit će meso, a umak će biti gušći.

- Pečete li meso u pećnici, prekrijte ga aluminijskom folijom koju ste prije toga probušili na nekoliko mjesta, kako bi kroz rupice izlazila para, ali ne i masnoća. Tako ćete uštedjeti trud oko čišćenja.

- U odreske od mljevenog mesa sitno naribajte jedan mali krumpir. Odresci će biti puno sočniji i ukusniji. 

  isprintaj članak