Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem | Objavljeno: 11.06.2019. 17:53 |
Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno
- Kako bi ulje ostalo bistro u njega stavite nekoliko drvenih čačkalica.
- Stavite li žlicu octa ili ruma u još hladnu masnoću kod pohanja mesa, meso neće upiti suvišne masnoće.
- Kad pržite na masti, stavite u posudu s masnoćom malo brašna ili soli kako mast ne bi prskala.
- Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem.
- Žličica slatkog vrhnja što ćete je staviti u pečenje, oplemenit će meso, a umak će biti gušći.
- Pečete li meso u pećnici, prekrijte ga aluminijskom folijom koju ste prije toga probušili na nekoliko mjesta, kako bi kroz rupice izlazila para, ali ne i masnoća. Tako ćete uštedjeti trud oko čišćenja.
- U odreske od mljevenog mesa sitno naribajte jedan mali krumpir. Odresci će biti puno sočniji i ukusniji.
![]() |