Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem
Objavljeno: 11.06.2019. 17:53  
Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno
Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno

Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno

 

- Kako bi ulje ostalo bistro u njega stavite nekoliko drvenih čačkalica.

- Stavite li žlicu octa ili ruma u još hladnu masnoću kod pohanja mesa, meso neće upiti suvišne masnoće.

- Kad pržite na masti, stavite u posudu s masnoćom malo brašna ili soli kako mast ne bi prskala.

- Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem.

- Žličica slatkog vrhnja što ćete je staviti u pečenje, oplemenit će meso, a umak će biti gušći.

- Pečete li meso u pećnici, prekrijte ga aluminijskom folijom koju ste prije toga probušili na nekoliko mjesta, kako bi kroz rupice izlazila para, ali ne i masnoća. Tako ćete uštedjeti trud oko čišćenja.

- U odreske od mljevenog mesa sitno naribajte jedan mali krumpir. Odresci će biti puno sočniji i ukusniji. 

  isprintaj članak