Vodikov peroksid u vašem domu
Vodikov peroksid ne služi samo za dezinfekciju ...
Vuk
Među životinjama je vuk omražen pa psi, medvjedi i lisice neće jesti vučje meso. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Na 10. Štruklijadi najbolji Zagorski dvori, Tri užitka i restoran Sermage
Objavljeno: 10.07.2018. 10:37  
Micak pobjednik 10. Štruklijade

Na prostoru Muzeja Staro selo u Kumrovcu održana je 10. Štruklijada - natjecanje u pripremanju štrukli, zagorskog specijaliteta koji ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra.

Pobjednik ovogodišnje Štruklijade je Klet Zagorski dvori - OPG Micak iz Marije Bistrice, drugo mjesto pripalo je Slasticama Tri užitka iz Bedekovčine, dok je treće najbolje štrukle na svijetu pripremio Restoran&catering Sermage iz Sv. Križa Začretja. O naslovu najboljih štrukli odlučio su ocjenjivačkog suda u sastavu:Branko Ognjenović, poznati kuhar i akademik kulinarstva, Ivica Štruml i Branko Čukelj, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza.

Štruklijada je ove godine organizirana u sklopu provedbe projekta "Uživam tradicijo" koji je dio Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska.  Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, traje do 2019. godine, i vrijedan je 1,500,000 eura, a u sklopu njega će sljedeće godine biti održana i manifestacija Babičini kolači.

Zagorske štrukle se spravlja od svježeg kravljeg sira, maslaca, jaja i kukuruznog brašna pomiješanog s pšeničnim. Premazuje ih se vrhnjem i poslije zapeče u krušnoj peći.  (T. Radić)

  isprintaj članak