Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Odmor i lopovi
Zaboravite na suosjećajnost na odmoru. Često će vam pristupati ljudi s pričama koje izazivaju suze, a da niste svjesni da je riječ o lopovima. ...
Najljepša mjesta za ronjenje
Ljeto i želja za odmorom nas privlače, a osobni užitak nam treba ipak biti na prvom mjestu! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Poboljšanje kvalitete ugostiteljsko–turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru
Objavljeno: 01.04.2019. 15:06  
Ministarstvo turizma osiguralo preko 400.000 kuna za promociju zanimanja
Ministarstvo turizma osiguralo preko 400.000 kuna za promociju zanimanja

Varaždin

Ministarstvo turizma donijelo je rezultate još jednog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava u 2019. godini. Temeljem programa „Promocija zanimanja" – Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u 2019. godini ukupno je odobreno 427.711,40 kuna za 13 odobrenih projekata.

Cilj programa je poboljšanje kvalitete ugostiteljsko–turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru kroz promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala te podizanje kvalitete osoblja u ugostiteljstvu. 

„Jedan od ciljeva ove Vlade je preobrazba domaćeg obrazovnog sustava te prilagođavanje današnjim potrebama i trendovima u poslovnom svijetu. Kroz ovaj program želimo potaknuti mlade već tijekom njihovog obrazovanja na usvajanje novih vještina i praktičnih znanja te razvijanje poduzetničkog duha. Pri tome želimo podići svijest o turizmu kao vodoravnoj djelatnosti, odnosno istaknuti važnost povezivanja turizma s ostalim industrijama. Vjerujem kako će mlade iskustvo kroz ove projekte dodatno nadahnuti te ih potaknuti da budućnosti stvaraju nove ideje i sudjeluju u razvoju hrvatskog turizma.", izjavio je ministar Cappelli povodom objavljivanja odluke o odabiru projekata srednjih strukovnih i umjetničkih škola.

Bespovratne potpore dodijeljene su projektima koji promiču novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti odredišta u kojoj se škola nalazi, temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti (razvoja), dobrim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija i uključivanju strateški određenih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, seoski i planinski, enološki i gastronomski, omladinski, socijalni i drugi).

Ministarstvo turizma program poticanja strukovnih zanimanja provodi od 2009. godine i do sada je za razne projekte srednjih strukovnih škola ukupno izdvojeno gotovo 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava. 

 

  isprintaj članak