Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Utjecaj covida-19 na turizam bio 18 puta gori od financijskog kraha iz 2008. godine
Objavljeno: 26.04.2021. 20:10  
Ministri turizma pozivaju na spas turizma
Ministri turizma pozivaju na spas turizma

Koh Phangan, Kraljevina Tajland (slikao: Željko Marušić)

Cancun: Meksiko: Vodeći ministri turizma udružili su se kako bi pozvali javni i privatni sektor na zajedničku suradnju na spašavanju putovanja i turizma na Svjetskom vijeću za putovanja i turizam (WTTC).

Molba je uslijedila na sjednici Global Leaders Dialogue na WTTC-ovom godišnjem svjetskom summitu 2021, koji se ovog tjedna održava u Cancunu u Meksiku.

Ključni ministri i poslovni čelnici sudjelovali su na događaju koji je onima koji su sudjelovali na forumu omogućio da razgovaraju o tome kako sektor putovanja i turizma može sigurno oživjeti međunarodna putovanja i pomoći u poticanju sveopćeg gospodarskog oporavka.

Potpomognuti istaknutim američkim putopisnim novinarom Peterom Greenbergom, ministri su se osvrnuli na prošlu godinu i podijelili koliko je pandemija bila pogubna za taj sektor i koliko je nužno poduzeti mjere za zaustavljanje propasti poduzeća i gubitka desetaka tisuće radnih mjesta.

Međutim, ministri koji su nazočili događaju sa visokim poslovnim čelnicima putovanja i turizma složili su se da će potreba za bliskom javnom i privatnom suradnjom biti ključna za sektor koji oživljava globalno gospodarstvo.

Ovo je bio drugi veliki sastanak ove godine između dva sektora, budući da je privatni sektor prvi put pozvan da prisustvuje povijesnom sastanku ministara turizma G20.

Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a, rekla je: „Ozbiljnost utjecaja covida-19 ne može se precijeniti. WTTC istraživanje pokazuje da je ova kriza bila 18 puta gora od financijskog kraha 2008. godine.”

Gospođa Guevara dodala je kako je WTTC je neumorno surađivao sa svojim članovima kako bi pronašao rješenja za oživljavanje sektora i spašavanje milijuna radnih mjesta u svijetu koja su izgubljena i strašnog utjecaja na društvo kao posljedicu njihovog nestanka.

Današnja rasprava omogućila je vodećim ministrima da podijele svoja razmišljanja o tome kako se sektor može nositi s gorućim pitanjima kako spasiti radna mjesta, spasiti tvrtke i spasiti svjetsko gospodarstvo sigurnim oživljavanjem međunarodnih putovanja.

Bilo je izuzetno ohrabrujuće vidjeti da postoji zajednički dogovor svih koji sudjeluju u tome da će suradnja i suradnja između javnog i privatnog sektora voditi put oživljavanju međunarodnih putovanja.

"Ovo će biti presudno za pokretanje oporavka svijeta, pa smo dužni ministrima koji su nam se danas pridružili da budu dio ovog nevjerojatnog događaja i pomognu pokretanje našeg Globalnog summita i podstaknu sektor da se ujedini i napravi razliku.”- završila je.

Među onima koji su sudjelovali u WTTC-ovom razgovoru bili su Harry Theocharis, ministar turizma u Grčkoj, koji je zagovarao vodstvo javnog sektora da pruži putokaz iz krize covid-19.

Kevin McAleenan, bivši američki ministar unutarnje sigurnosti, rekao je da je od životne važnosti međunarodna zajednica postavila je parametre i slijedila ih na vladinoj razini, zagovarajući pragmatičan pristup upravljanju rizicima radi oživljavanjae međunarodnih putovanja.

Portugalska državna tajnica za turizam Rita Marques rekla je da taj sektor mora izbjegavati donošenje kratkoročnih odluka te je umjesto toga zagovarala razvoj dugoročne strategije od strane vlade i privatnih tvrtki.

Kolumbijski zamjenik ministra turizma, Julián Guerrero Orozco, upozorio je na dugotrajnu uporabu 'zdravstvenih putovnica', koje stvaraju opasnost za putnike prve i druge klase i postaju prava prepreka za putovanja.

Također su sudjelovali španjolski državni tajnik za turizam, Fernando Valdés Verelst,

Nicole Marrder, ministrica turizma Hondurasa i Edmund Bartlett, ministar turizma Jamajke.

Meksiko je predstavljao Carlos Joaquin Gonzalez, guverner Quintana Rooa i savezni tajnik turizma Miguel Torruco Marqués.

Privatni sektor predstavljale su neke od vodećih svjetskih tvrtki za putovanja i turizam, uključujući Andrea Grisdale, glavnu izvršnu direktoricu i josnivačicu IC Bellagio i Dan Richards, izvršnu direktoricu Global Rescue.

Sudjelovao je i Fawaz Farooqui, izvršni direktor tvrtke Cruise Saudi, zajedno s Kikeom Sarasolom, predsjednikom i osnivačem sobe Mate, Luisom Felipeom de Oliveirom, generalnim direktorom Međunarodnog aerodromskog vijeća (ACI) i Manfredijem Lefebvre d'Ovidio di Balsorano de Clunieresom, predsjednikom Abercrombie & Kent.

Pod temom „Ujedinjavanje svijeta za oporavak", Globalni summit ušao je u povijest postajući prvi svjetski događaj putovanja i turizma na kojem su se vođe osobno okupili otkako je pandemija covida-19 poharala turistički sektor.

  isprintaj članak