Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Mode li liječnik pregledom ustanoviti djevičanstvo
Objavljeno: 21.03.2019. 20:42  
Mitovi o ženskom tijelu
Mitovi o ženskom tijelu

Mit: Liječnik pregledom može provjeriti je li žena djevica.

Istina glasi: Čak i ako koristite povećalo koje povećava i 10 puta, liječnik ne može određeno potvrditi ili odbaciti da je neka žena djevica. To potvrđuje niz znanstvenih istraživanja. Ne radi se samo o tome da liječnik gleda rupu u djevičnjaku, jer je ova rupa uvijek tu.

 

Mit: Uporaba antibiotika smanjuje učinkovitost kontracepcijskih pilula.

Istina glasi: Neki liječnici u to vjeruju, ali je istina da su kontracepcijske tablete pouzdane samo "99%". Čak i ako žena uzima antibiotike, taj postotak ostaje nepromijenjen.

 

Mit: Žene i muškarci trebaju isti dugi san.

Istina glasi: Ako se žena, zavrijeme sna, više okreće u krevetu, to uzrokuje više psihološke nelagode, ali i povećava razinu inzulina u tijelu, a time i vjerojatnost upala, pokazala su znanstvena istraživanja.

 

Mit: Menopauza ubija želju za spolnnošću, odnosno spolnim odnosima.

Istina glasi: Menopauza ne znači da kraj spolnog života. Istraživanja pokazuju da gotovo polovica žena nakon 50. godina starosti ima seksualne odnose nekoliko puta mjesečno.

 

Mit: Žena tijekom trudnoće ne može zatrudnjeti.

Istina glasi: Iako je vjerojatnost za tako što nevjerojatno mala, i to se može dogoditi, kažu liječnici. U trudnoći je gotovo sve moguće!

  isprintaj članak