Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na prevare s korona virusom
WHO ističe da sve adrese WHO e-pošte završavaju s @ who.int. Slični pošiljatelji kao što su @ who.com, @ who.org ili @ who-safety.org nisu iz WHO-a. ...
Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Usta, ogledalo zdravlja!
Objavljeno: 11.09.2015. 19:23  
Mjesec oralnog zdravlja
Mjesec oralnog zdravlja

Hrvatska komora dentalne medicine i ove godine, na Europski dan oralnog zdravlja, 12. rujna, krenula s kampanjom Mjesec oralnog zdravlja.

Tijekom Mjeseca oralnog zdravlja od 12. rujna do 12. listopada 2015. u Zagrebu, Osijeku i Splitu, organizirat će se događanja, radionice, kazališne predstave i promotivne akcije s ciljem jačanja svijesti o potrebi preventivnog djelovanja na oralno zdravlje te o utjecaju zdravlja usne šupljine na cjelokupno zdravstveno stanje organizma.

Kampanjom se želi ukazati na potrebu preventivne poduke svih građana Republike Hrvatske, osobito najmlađe dobi, stoga je većina aktivnosti u ovogodišnjem Mjesecu oralnog zdravlja namijenjena upravo njima.

Glavni partner Hrvatske komore dentalne medicine u ovogodišnjem Mjesecu oralnog zdravlja je Vademecum koji ove godine slavi 110 godina. Cilj promotivnih aktivnosti je osvijestiti najmlađe i educirati ih o važnosti održavanja i zaštiti oralnog zdravlja pa je Vademecum pripremio mnogo aktivnosti za zabavu i poduku djece tijekom cijelog mjeseca, a prva se održava na Trgu bana Jelačića s početkom u 10 sati koju vodi simpatična Iva Šulentić. Natjecanje u čišćenju zuba od karijesa, gađanje čaša u zabavnom šatoru, bojanje i crtanje te druženje s Krokom, maskotom Vademecum Junior paste za zube uz pregršt poklona za najmlađe i roditelje.

Za poučni dio najmlađih zadužen je Curaprox koji će sa studentima dentalne medicine održati radionice o pravilnom održavanju higijene dječijih zubića, te ih nagraditi s poklon paketima. Uz Curaprox, partner ovog događanja je i Wrigley.

Povodom Mjeseca oralnog zdravlja Vademecum djeci poklanja predstavu “Denis i Kroko” koja će se moći vidjeti u shopping centrima City Center one i Portanova u Zagrebu, Osijeku i Splitu, te u dječjim vrtićima.

Link: http://www.mjesecoralnogzdravlja.com

Mjesec oralnog zdravlja, 12.09.-12.10., aktivnosti:

           12.09. Trg bana Jelačića 10 -13 h, voditeljica Iva Šulentić, igre i radionice za djecu

           19.09. City Center one West 11-13 h, Zagreb, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica

           26.09. Portanova 11-13 h, Osijek, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica

           03.10. City Center one 11-13 h, Split, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica

           10.10. City Center one East 11-13 h, Zagreb, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica

 

O projektu Mjesecu oralnog zdravlja:

Mjesec oralnog zdravlja, čiji je pokretač Hrvatska komora dentalne medicine, održava se svake godine u razdoblju od 12. rujna do 12. listopada. Promicanje ideje oralnog zdravlja jedna je od osnovnih poslanja projekta. Svrha projekta je podići svijest naroda o zdravlju usne šupljine i utjecati na higijenske navike uporabom kvalitetnih proizvoda za njegu usne šupljine kao što su zubne četkice, fluoridirane zubne paste, zubni konci i vodice za ispiranje te redovitim posjetama stomatologu.

 

  isprintaj članak