Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Ne bacajte usireno mlijeko
Objavljeno: 30.12.2019. 09:38  
Mlijeko i mliječni proizvodi mogu biti savršeni
Mlijeko i mliječni proizvodi mogu biti savršeni

Kobilje kiselo mlijeko (Kazahstan)

 

Dobrodošli savjeti

Slatko vrhnje (šlag) lakše ćete umutiti ako mu dodate komadić maslaca, jer povećana masnoća stvara čvršći šlag.

- Kako mlijeko ne bi iskipjelo preko mlijeka stavite cjedilo.

- Mlijeko se neće ukiseliti ni usiriti ako kod prokuhavanja u njega stavite žlicu šećera.

- Slatko vrhnje (šlag) lakše ćete umutiti ako mu dodate komadić maslaca, jer povećana masnoća stvara čvršći šlag.

- Kako se prva kriška sira ne bi osušila premažite je maslacem i pokrijte alufolijom.

- Ostatke sira narežite na kockice, prelijte tučenim jajetom, uvaljajte u mrvice i ispržite.

- Stavite li u hladnjak zdjelicu s vrućim mlijekom nestat će neugodni mirisi, ali mlijeko više nije za upotrebu.

- Ne bacajte usireno mlijeko. Dodajte mu nekoliko kapljica soka od limuna i prokuhajte. Procijedite kroz gazu i imat ćete ukusan sir. 

  isprintaj članak