Ne bacajte usireno mlijeko | Objavljeno: 30.12.2019. 09:38 |
Kobilje kiselo mlijeko (Kazahstan)
Dobrodošli savjeti
Slatko vrhnje (šlag) lakše ćete umutiti ako mu dodate komadić maslaca, jer povećana masnoća stvara čvršći šlag.
- Kako mlijeko ne bi iskipjelo preko mlijeka stavite cjedilo.
- Mlijeko se neće ukiseliti ni usiriti ako kod prokuhavanja u njega stavite žlicu šećera.
- Slatko vrhnje (šlag) lakše ćete umutiti ako mu dodate komadić maslaca, jer povećana masnoća stvara čvršći šlag.
- Kako se prva kriška sira ne bi osušila premažite je maslacem i pokrijte alufolijom.
- Ostatke sira narežite na kockice, prelijte tučenim jajetom, uvaljajte u mrvice i ispržite.
- Stavite li u hladnjak zdjelicu s vrućim mlijekom nestat će neugodni mirisi, ali mlijeko više nije za upotrebu.
- Ne bacajte usireno mlijeko. Dodajte mu nekoliko kapljica soka od limuna i prokuhajte. Procijedite kroz gazu i imat ćete ukusan sir.
![]() |