Kako otjerati žohare iz doma
Kako se riješiti žohara prirodnim putem? Što ih drži daleko od kuće? ...
Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Odmor i lopovi
Zaboravite na suosjećajnost na odmoru. Često će vam pristupati ljudi s pričama koje izazivaju suze, a da niste svjesni da je riječ o lopovima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Mobitelom možete prenijeti gripu, konjuktivitis, proljev...
Objavljeno: 04.10.2019. 07:31  
Mobitel je vrlo prljav uređaj
Mobitel je vrlo prljav uređaj

Snimio: Željko Marušić

 

Vrlo uznemirujuće istraživanje na Sveučilištu Arizona otkrilo je da mobitel u prosjeku ima 10 puta više bakterija negoli ih je na zahodskoj školjci! Mobitele općenito čistimo rjeđe od zahoda i tako nastavljamo unositi klice. 

Iako ste pomislili da te klice na mobitelu ne bi smjele biti toliko veliki problem, ipak sve postaje ozbiljniji kada ga dijelite s drugim ljudima budući da su nam svima i ruke i usta pune klica.

Korištenjem tuđeg mobitela, ali i polaganjem svoga na mjesta puna zaraza, možete dobiti gripu, konjuktivitis, proljev i štošta drugo.

Kako biste se osigurali od mogućih zaraza redovito ga čistite po mogućnosti s dezinfekcijskim rupčićima koji ga ne oštećuju, pazite na kakve površine ga stavljate – posebno u zahodu, kupaonici, teretani i kafićima, i ne dijelite ga s drugim ljudima!

  isprintaj članak