Lobelia – bezbrižna biljka koju je lako uzgajati
Lobelija izvrsno označavaju granice, duž potoka ili ribnjaka, lijepe su kao pokrivači tla ili u spremnicima - posebno visećim košarama. ...
Koje je vaše drvo
Ako vrt nemate, zaputite se u šumu, naslonite se na “svoje drvo” i zatvorite oči! Osjetit ćete veličanstvenost i snagu koja će vas posve obuzeti - kao da u sebe ...
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Odredišta
Korona virus nije razlog da se ne otputuje u toplije krajeve
Objavljeno: 03.11.2020. 19:12  
Moguća su putovanja u daleka odredišta
Moguća su putovanja u daleka odredišta

Phuket, Tajland

I dok se broji novozaražene korona virusom u europskim državama, stanje je sve bolje u nekim neeuropskim državama. Među njima su značajna zimska odredišta europskih turista koji vole toplo more, toplu klimu i egzotična odredišta. Među njima su Australija, Kuba, Mauricijus, Sejšeli, Šri Lanka i dvadesetak drugih odredišta na Karibima, u Aziji i Africi.

 

Neka omiljena daleka odredišta ponovno dočekuju turiste

Preduvjeti za ulazak u većinu tih država su negativni covid-19 test koji, u pravilu, ne smije biti starije od 72 sata, i potrebno je putno zdravstveno osiguranje koje pokriva opasnost obolijevanja od korona virusa. Postoji veliki nedostatak kod putnog zdravstvenog osiguranje budući da ne pokriva lječenje ako postoji upozorenje o putovanju, na primjer u slučaju karantene koja je potrebna zbog velikog broja zaraženih korona virusom. 

 

Kostarika nudi zdravstveno osiguranje od korona virusa

Zrakoplovne tvrtke poput Emiratesa i Etihada prešle su na samopomoć. Putnici su zdravstveno osigurani od posljedica korone do kraja godine. Kostarika je reagirala na isti način. U toj državi putnicima na licu mjesta i putem mjesnih organizatora putovanja (turoperatora) nudi odgovarajuće putno osiguranje.

Od sada za odmor u Kostarici nije potreban PCR test po uredbi koja je na snazi ​​ od 26. listopada. Putnici trebaju ispuniti samo obvezni digitalni zdravstveni obrazac. Nadalje, za zdravstveno osiguranje potrebno je putno zdravstveno osiguranje koje pokriva sve rizike od korona virusa, a kojie je teško dostupno. To se može popraviti posebnim kostarikanskim osiguranjem koje se može sklopiti na licu mjesta i putem posebnih operatora. 

Više informacija na www.visitcostarica.com

 

Maldivi

Maldivi su svoje granice otvorili ljetos, iako upozorenje o putovanju još nije ukinuto. Ipak, otočno je kraljevstvo napredovalo u jedno od najpopularnijih odredišta za daleka putovanja tijekom krize s korona virusom. Turisti svoj odmor iz snova provode na 90-ak otočkih odmarališta, uglavnom zaštićenih od vanjskog svijeta, čime je opasnost zaražavanja smanjena.


Sejšeli dopuštaju ulazak u državu

Sejšeli dopuštaju ulazak iz država s niskim i srednjim rizikom od covida-19, nakon podnošenja negativnog PCR testa i potvrde hotelske rezervacije.

 

S boravkom od dva tjedna smijete i na Muricijus

Ukoliko želite otići na odmor na Mauricijus moći ćete otići pod uvjetom da ostajete najmanje 14 dana. Na Mauriciju trebate nakon sedam dana boravka obaviti još jedan test na covid-19, te 14. dan nakon dolaska u tu državu.

 

Kuba se djelomično otvorila

Kuba se također otvorila za međunarodni turizam, osim za regija Sancti Spiritus, Ciego de Avila i Pinar del Rio koje ostaju zatvorene za turiste. Po dolasku u državu obavit će vam besplatni PCR test.

 

Na Barbadosu će vas opet provjeriti

Na Barbadosu turiste po dolasku ponovno testiraju i prebacuju u rezervirani smještaj. Ako je rezultat negativan (telefonom javljaju u roku od 24 sata), možete se slobodno kretati po otoku. Drugo testiranje turisti trebaju obaviti nakon 4 do 5 dana boravka. Uz to, pridošlice bi trebale svakodnevno mjeriti tjelesnu temperaturu tijekom prvih sedam dana i telefonski održavati kontakt sa zdravstvenim službenikom.

Informacije: https://www.visitbarbados.org/de/covid-19-travel-guidelines-2020

 

Namibija je olakšala ulazak od 22. listopada

Turisti nakon pet dana više ne moraju biti testirani. Putovanje se mora unaprijed rezervirati, a tražene dokumente treba predočiti prilikom ulaska u tu lijepu državu.

 

Ljubitelji Tajlanda trebaju još pričekati

Obožabatelji Tajlanda, a takvih je neopisivo mnogo, morat će biti strpljivi ukoliko ne planiraju dulji boravak kojem prethodi dvotjedna karantena u certificiranom hotelu i ako su spremni platiti naknade za vizu i obradu.

Treba imati na umu da putnici koji se vraćaju iz rizičnih područja moraju ući u desetodnevnu karantenu od 8. studenog, koja se petim danom može završiti testom. Putnicima koji stižu zrakoplovom trenutno se savjetuje da uzmu još nekoliko dana odmora.

____________________________

(Izvještaj se odnosi na stanje: 28. listopada 2020 godine u 15 sati.)

  isprintaj članak