Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


Post Covid turizam i nove prilike
Objavljeno: 29.09.2020. 13:42  
Može li hrvatski turizam 356? - međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu
Može li hrvatski turizam 356? - međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu

U utorak, 6. listopada 2020., od 10 do 14 sati, po četvrti put će biti održana međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu Može li hrvatski turizam 356?.

Ove godine tema susreta je Post Covid turizam i nove prilike, a konferencija će biti održana dvojako - uživo u Hotelu Well Terme Tuhelj za ograničeni broj sudionika i poštujući sve epidemiološke preporuke i on-line za sve turističke profesionalce. 

Prva konferencija nakon ovogodišnje sezone donijet će analize trenutnog stanja, rasprave, primjere najboljih praksi i prijedloge kako poslovati u post-covid razdoblju i ostvariti nove prilike u turizmu. Priznati govornici i vrhunski stručnjaci domaćeg i europskog turizma proučiti će ovogodišnje turističke rezultate i raspravljati o izazovima i prilikama u vrijeme i nakon covida-19, „novom normalnom” te cjelogodišnjem održivom turističkom poslovanju. 

U središnjem dijelu konferencije bit će održan Ministarski forum koji će predstaviti osnovna polazišta razvojnih strategija turizma u sljedećem razdoblju, u kojem će sudjelovati Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske, Zdravko Počivalšek, ministar za gospodarstvo i razvoj tehnologije Republike Slovenije, a uzvanicima će se obratiti i Elisabeth Köstinger, ministrica poljoprivrede, regija i turizma Republike Austrije. 

Analizu sezone 2020 i nove trendove predstavit će Siniša Topalović, globalni direktor turističkih savjetnika u Horwath HTL, a u raspravama o razvoju poslovanja te budućnosti turizma raspravljat će: Otmar Michaeler, predsjednik uprave Falkensteiner Michaeler grupe, James Chappell, globalni poslovni direktor u Horwath HTL London, Veljko Ostojić,  direktor Hrvatske udruge turizma, Kristian Šustar, voditelj razvoja u Uniline Travel Company, Nedo Pinezić, suvlasnik eportala Dantes, Dominik S. Černjak, direktor Jasna Chalet Resort i drugi. 

Moderatori rasprava su Mislav Togonal, TV voditelj i urednik, Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamar Riviera i Saša Muminović, predsjednik SLO CRO poslovnog kluba. 

„Za turizam je izrazito važno da razgovaramo, raspravljamo, učimo jedni od drugih i održimo kontakt unutar industrije. Cilj ovogodišnje konferencije donijeti pregled trenutnog stanja na tržištu, potaknuti promišljanja, donijeti svježe ideje i pozitivna iskustva o tome kako planirati turističko poslovanje u sljedećem razdoblju. Cjelogodišnji turizam sigurno može biti dio odgovora na covid izazove. Vrijeme je da budemo stvaralački i hrabri. I vrijeme je da se ponovo vidimo” – poručila je Ivana Kolar, organizatorica konferencije. 

Prethodne konferencije izazvale su veliko zanimanje struke i medija, a svojim su dolaskom njezinoj važnosti pridonijela mnoga imena iz svijeta turizma kao i nadležnih ministarstava iz Hrvatske i susjednih država. Odabir tema i predavača iz Hrvatske, Albanije, Austrije, BiH, Crne Gore, Irske, Mađarske, Njemačke, Portugala, Slovenije, Španjolske i Velike Britanije, te odlična organizacija dosadašnjih susreta završili su brojnim pohvalama i najavama sudjelovanja i ove godine, kad će se predstaviti govornici iz Hrvatske, Austrije, Dubaija, Slovenije, Španjolske, Velike Britanije i drugih vrhunskih turističkih odredišta.

  isprintaj članak