Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
Ako imate višak sala, ako mrzite fitness centre
Objavljeno: 27.01.2014. 16:34  
Možete vježbati u hotelskoj sobi (ili kod kuće)
Možete vježbati u hotelskoj sobi (ili kod kuće)
  • Možete vježbati u hotelskoj sobi (ili kod kuće)
  • Možete vježbati u hotelskoj sobi (ili kod kuće)
  • Možete vježbati u hotelskoj sobi (ili kod kuće)
  • Možete vježbati u hotelskoj sobi (ili kod kuće)
  • Možete vježbati u hotelskoj sobi (ili kod kuće)

Ako imate višak sala, ako mrzite fitness centre, a želite biti u dobroj formi daleko od gimnastičke dvorane to uopće nije teško. Možete vježbati u hotelskoj sobi (ili kod kuće).

Ima bezbroj izgovora da ne sačuvate dobru formu. Jedna od najčešćih je da se ne možete upisati u neku gimnastičku dvoranu, jer je predaleko ili je preskupa ili da ste često na putu pa, eto, nemate kada i gdje vježbati. Stoga evo nekoliko izravnih savjeta da sačuvate atletsku formu koristeći predmete iz  svakodnevnog života.

 

Jastuk je sasvim dovoljan

Stavite ga iza vrata, u horizontalnom položaju i držite ga s rukama za krajeve. S lagano razmaknutim nogama, okrećite trup, najprije polako, zatim sve brže. Sljedeći korak je da se sagnete i ponovite istu vježbu pod kutem od 90 stupnjeva.

 

Krevet je uvijek pri ruci

Trbušni mišići se razgibava i u krevetu. Dovoljno je da stopala pod­vu­čete pod jednu stranu mreže i koristite krevet da vam se donji udovi ne miču. Na taj način možete vjež­bati trbušnjake kao što ste to uvijek radili.

 

Vaš triceps traži samo jedan stolac

Gurnite ga uza zid i naslonite na njega ruke, s trbuhom prema gore i ispruženim rukama. Polako spuštajte zdjelicu sve dok laktovi ne budu pod kutem od 90 stupnjeva i vratite se u početni položaj samo snagom ruku. Ponovite ovu vježbu više puta (po mogućnosti bez da sjednete).

 

Kozmetička torbica kao uteg

Za vježbanje bicepsa uzmite kozmetičku torbicu i uhvativši je rukama, u uspravnom položaju naizmjenično privlačite prsima. Djeluje zapravo kao mali uteg. Tim vježbama trenirate bicepse.

 

  isprintaj članak