U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Teleći i juneći bifteci u ukusnom umaku
Objavljeno: 20.06.2019. 10:23  
Mrežnički valovi
Mrežnički valovi

Mrežnički valovi

 

Potrebno:

40 dag telećeg filea (bifteka)

45 dag junećeg filea (bifteka)

10 dag gljiva (vrganja i šampinjona)

10 dag pilećih jetrica

1 dcl vrhnja za kuhanje

16 dag krumpirovog tijesta

8 dag brokule

5 dag suhog kruha

2 dcl bešamel umaka

1 naranča

3 dag peršina

3 dag češnjaka

3 dag špinata

3 dag luka

malo suhog kruha

dovoljno mlijeka za u makanje kruha

prstohvat ružmarina

sol

papar 

 

Priprema:

Na narančinom soku prepržimo luk, sitno sjeckanu jetru, peršin i češnjak.

Suhi kruh namočimo u mlijeko, dodamo prženu mješavinu te sve dobro izmješamo. Začinimo solju i paprom.

Dobivenom smjesom punimo rastućeni teleći file, zarolamo, te pečemo na 200º C pod folijom. Na kraju zapečemo bez folije.

Marinirinani biftek pečemo na niskoj temperaturi, dodamo pripremljene vrganje i sve zajedno pečemo dok meso ne omekša. Podlijemo juhom ili temeljcem, začinimo paprom, soli i ružmarinom te legiramo vrhnjem. Pustimo da tekućina prokuha na željenu gustoću.

Poslužimo ih na kukuruznim popečcima.

Kao prilog poslužimo okruglice od krumpirovog tijesta koje prelijemo umakom od špinata.

  isprintaj članak