Six-Pack Abs i američki predsjednici
Bilo bi nategnuto reći da Amerikanci biraju predsjednike na temelju tjelesnog izgleda, ali se birači često smiju kandidatima koji zrače energijom. ...
Kada zvati Hitnu pomoć?
Na broju 94 intervencije uvijek prima liječnik, a ne telefonist u centrali, kako se često pogrešno misli. ...
Zagrepčanin Mario osvaja proteinskim sladoledom
Zagrepčanin je osmislio proteinski sladoled koji za razliku od klasičnog, ne sadrži ni šećer ni masnoće. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Teleći i juneći bifteci u ukusnom umaku
Objavljeno: 20.06.2019. 10:23  
Mrežnički valovi
Mrežnički valovi

Mrežnički valovi

 

Potrebno:

40 dag telećeg filea (bifteka)

45 dag junećeg filea (bifteka)

10 dag gljiva (vrganja i šampinjona)

10 dag pilećih jetrica

1 dcl vrhnja za kuhanje

16 dag krumpirovog tijesta

8 dag brokule

5 dag suhog kruha

2 dcl bešamel umaka

1 naranča

3 dag peršina

3 dag češnjaka

3 dag špinata

3 dag luka

malo suhog kruha

dovoljno mlijeka za u makanje kruha

prstohvat ružmarina

sol

papar 

 

Priprema:

Na narančinom soku prepržimo luk, sitno sjeckanu jetru, peršin i češnjak.

Suhi kruh namočimo u mlijeko, dodamo prženu mješavinu te sve dobro izmješamo. Začinimo solju i paprom.

Dobivenom smjesom punimo rastućeni teleći file, zarolamo, te pečemo na 200º C pod folijom. Na kraju zapečemo bez folije.

Marinirinani biftek pečemo na niskoj temperaturi, dodamo pripremljene vrganje i sve zajedno pečemo dok meso ne omekša. Podlijemo juhom ili temeljcem, začinimo paprom, soli i ružmarinom te legiramo vrhnjem. Pustimo da tekućina prokuha na željenu gustoću.

Poslužimo ih na kukuruznim popečcima.

Kao prilog poslužimo okruglice od krumpirovog tijesta koje prelijemo umakom od špinata.

  isprintaj članak