Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Jedan muffin je 425 kcal
Objavljeno: 18.05.2021. 19:43  
Muffini od banana i lješnjaka za pospance
Muffini od banana i lješnjaka za pospance

Muffini od banana i lješnjaka za pospance

12 komada, priprema približno 50 minuta


Potrebno:

400 g glatkog brašna  

1 paketić praška za pecivo 

200 g lješnjaka  

120 g šećera u prahu  

2 paketića vanilin-šećera  

1 velika potpuno zrela 

banana

250 ml mlijeka  

2 mala jaja

200 ml ulja

sol

šećer u prahu    

 

Priprema:

1. Pećnicu zagrijati na 180º C. Pripremiti kalup za muffine s neljepljivim slojem (12 udubina, sadržaj 100 ml). Lješnjak sitno iscjeckati.

2. Prosijati brašno i prašak za pecivo, pomiješati s lješnjakom, šećerom, vanilin-šećerom i prstohvatom soli.  

3. Bananu narezati na komadiće. Mikserom izmiješati mlijeko i banane i napraviti pire. Metlicom za snijeg razmutiti jaja, dodati najprije ulje, zatim polagano ulijevati smjesu od mlijeka i banana i dalje miješati. Dodati prethodno pripremljenu mješavinu od brašna.   

4. Smjesu uliti u kalupiće tako da od ruba ostane razmak debljine prsta. Muffine peći u pećnici (na srednjoj rešetki) oko 30 minuta, izvaditi ih i ostaviti odmarati oko 10 minuta. Muffine posipati šećerom u prahu i poslužiti još tople.

____________________  

Hranjiva vrijednost po komadu  

425 kcal; 6,5 g bjelančevina; 24 g masti; 45,5 g ugljikohidrata;

3,8 jedinica (BE); 36 mg kolesterola   

 

Savjet

Ohlađeni višak muffina možete zapakirati u vrećice za zamrzavanje, dobro zatvoriti i pohraniti u zamrzivač. Po potrebi možete izvaditi željenu količinu muffina i zagrijati ih u mikrovalnoj pećnici (na stupnju za odmrzavanje).

Ukoliko nemate mikrovalnu pećnicu, ostavite muffine da se sami odmrznu na sobnoj temperaturi i tada ih stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se lagano prigriju.

  isprintaj članak