Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Prvi Muzej mamurluka u svijetu otvoren je u Preradovićevoj 8
Objavljeno: 06.12.2019. 15:26  
Muzej mamurluka na zagrebačkom Adventu
Muzej mamurluka na zagrebačkom Adventu
  • Muzej mamurluka na zagrebačkom Adventu
  • Muzej mamurluka na zagrebačkom Adventu
  • Muzej mamurluka na zagrebačkom Adventu

Prvi Muzej mamurluka u svijetu otvoren je u Preradovićevoj 8, Zagreb. Ovo nezaboravno mjesto zaboravljivih događaja projekt je skupine studenata osmišljen kao pijani povratak kući - od gradskih ulica, usputnih šumaraka do mogućeg dolaska doma gdje se, ako ste te sreće, budite ujutro.

Ideja za ovaj jedinstveni muzej rodila se prilikom večernjeg izlaska, kada su studenti Rino Duboković i Roberta Mikelić zajedno s društvom krenuli prepričavati vlastite priče o pijanstvima. Uskoro ih je veselo ozračje popraćena urlicima smijeha dovela na ideju: muzej u kojem će biti izložene pijane i mamurne priče uz jedan predmet koji bi je najbolje predstavio.

U ostvarenju ideje pomogli su studenti koji su odabrali prostor, osvjetljenje, oslikali zidove, ali i poslali priče. Ozračje pijanog puta kući dočarat će četiri prostorije, a pustolovina počinje ulaskom u Muzej u kojem je dočarana prva stanica puta koji počinje izlaskom iz zagušljivog kluba ili bara.

Muzej Mamurluka odlično je mjesto ovog Adventa (Došašća) za sve ljude željne dobre zabave i smijeha. Priče su istodobno izložene na hrvatskom i engleskom jeziku, a muzej je otvoren svakog dana od 9 do 23 sata. Cijena ulaznice je 25,00, a za studente 20,00 kuna.


  isprintaj članak