Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Najviše gostiju stiglo je su Rovinj, Medulin, Crikvenicu, Poreč, Umag i Split.
Objavljeno: 27.07.2020. 11:43  
Na današnji dan u srpnju premašeno dva milijuna turističkih dolazaka u Hrvatsku!
Na današnji dan u srpnju premašeno dva milijuna turističkih dolazaka u Hrvatsku!

Split (snimila: Marijana Perinić)

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom dijelu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je na današnji dan ostvareno više od dva milijun turističkih dolazaka u srpnju, što je 54% dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Pritom je ostvareno i 14,7 milijuna turističkih noćenja što je približno 59% prošlogodišnjeg rezultata. Od ukupnog broja dolazaka inozemni su turisti ostvarili 1,8 milijuna dolazaka (51 posto prošlogodišnjih dolazaka u istom razdoblju) i 12,5 milijuna noćenja (56 posto prošlogodišnjeg rezultata), dok je promet domaćih turista na razini od 90 posto prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 78 posto razine u noćenjima.

„ Ovo su, s obzirom na okolnosti, odlični pokazatelji i dobra najava za kolovoz. Navedeno potvrđuje i brojka od oko 700 tisuća turista koji se trenutno odmaraju u Hrvatskoj” - izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.  

U dosadašnjem dijelu srpnja, odnosno u razdoblju od 1. do 26. srpnja u pogledu ukupnog broja dolazaka najviše je dolazaka iz Njemačke (ostvareno 92 posto prošlogodišnjeg rezultata), a zatim slijede gosti iz Slovenija s 91 posto prošlogodišnjeg rezultata te Poljska i Češka s približno 82 posto prošlogodišnjeg rezultata mjerenog dolascima u istom razdoblju. 

Najviše gostiju stiglo je su Rovinj, Medulin, Crikvenicu, Poreč, Umag i Split. 

  isprintaj članak