Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Regija spremna za goste i otvaranje granica
Objavljeno: 26.05.2020. 10:58  
Na Kvarneru otvoreno 39 hotela i 11 kampova
Na Kvarneru otvoreno 39 hotela i 11 kampova

Irena Peršić Živadinov


U svibnju na Kvarneru je bilo ukupno otvoreno 39 hotela i 11 kampova. Prema najavama u lipnju će bioti otvoren veći broj smještajnih objekata, ovisno i o daljnjem otvaranju granica te ukidanju zabrane putovanja.

"Važno je da se na razini EU što prije dogovori jedinstveno postupanje kod dolaska gostiju i njihov povratak u matične države. U ovom trenutku jedna od najjačih prednosti Hrvatske je blizina i što smo vrlo dostupno odredište automobilima, a Kvarner prvenstveno gostima iz Slovenije, Austrije i Mađarske za kraći vikend odmor” - istaknula je direktorica Irena Peršić Živadinov.

Ublažavanjem mjera vezanih uz korona virus u prvih desetak dana mjeseca svibnja ostvareno je 14.000 noćenja, dok je u narednih desetak dana ostvareno novih 43.000 noćenja.

Primjera radi, od trenutka otvaranja granica sa Slovenijom regija Kvarner bilježi postupan rast broja gostiju:

•          prvi vikend nakon popuštanja mjera, gosti iz Slovenije ostvarili su 1.550 noćenja (što je 22% ostvarenja ako usporedimo s istim vikendom u 2019. godini)

•          već idućeg vikenda (22. 24. svibnja 2020.) gosti iz Sloveniije ostvarili su 9.150 noćenja (što je 58% ostvarenja ako usporedimo s istim vikendom u 2019. godini).

 

  isprintaj članak